MENÜ

Rıza Çalımbay: Hakemler yüzünden küçülüyoruz

“Yeni sezon için şampiyonluğa oynayacak bir kadro kurma planımız vardı. Başkanımızla oturduk, konuştuk. ‘Transfer yapsak da yine aynı şeyler olacak’ dedi. 2 puanla Avrupa’yı kaçırdık, hakemler yüzünden bir kulüp küçülmeye gidiyor. Çalımbay, görevi bırakıyor iddiaları doğru değil. İki senedir ekip olarak bir başarımız var. Karar aşamasındayız."

Rıza Çalımbay: Hakemler yüzünden küçülüyoruz

Mersin İdmanyurdu’na, toplattığı 47 puanla tarihi bir sezon yaşatan, sezon başında ilk 10 hedefiyle aldığı Kasımpaşa’yı ise ligin sonuna kadar Avrupa yarışının içinde tutan Rıza Çalımbay, hakem kurbanı oldu. Lacivert-Beyazlı takım, MHK’nın bile kabul ettiği birçok bariz hakem hatasıyla en az 14 puan kaybederken sadece 2 puanla ilk 5’in dışında kaldı, Avrupa Kupaları’na katılma şansını kaçırdı. Yeni sezonda zirveye oynamayı planlayan tecrübeli hoca asıl şoku ise başkan Turgay Ciner’le yaptığı yeni sezon toplantısında yaşadı. Son günlerde görevi bırakacağı konuşulan Çalımbay, toplantının detaylarını FANATİK’e anlattı.

‘Yaptıklarımız ortada’

“İki sezondur yaptıklarımız ortada” diyen Çalımbay sözlerini şöyle sürdürdü: “Mersin’de küme düşer denilen takımla transfer yasağına rağmen 7. olduk. Bu sezon hedefimiz ilk 10’du. Avrupa’yı kaçırdığımıza üzüldük. 16 puanımız net şekilde gitti. Bırakın 16 puanı 2 puanla Avrupa’ya gidemedik.”

‘Şampiyonluğa oynayacaktık’

“Normal olarak ilk sezonki hedefimizi tutturduktan sonra yeni sezonda şampiyonluğa oynamak istiyorduk. Planımız bu yöndeydi. Başkanımız Turgay abiyle oturduk, konuştuk. Haklı olarak, ‘Transfer yapsak ne olacak, yine aynı şeyleri yaşayacağız’ diyerek küçülmeye gideceğini söyledi. Transfer yapamayacağız yani. Yapsak da zirve hedefi için olmayacak. Hakem arkadaşlar yüzünden hedefi olan bir kulübün bu duruma gelmesi üzücü.”

‘Son görüşmeye bağlı’

“‘Görevi bırakıyor şeklindeki iddialar doğru değil. Sonuçta ortada ekip olarak bir başarımız var. Bunu taçlandırmak istiyorduk. Bu yüzden bir karar aşamasındayız. Başkanımızla oturup, pazartesi günü bir kez daha görüşeceğiz. Bu doğrultuda bir karar vereceğiz.”

Haberin Devamı
YORUM YAZ