MENÜ

Fenerbahçe'nin derbi taktiği hazır!

Fener, Cim Bom’u böyle yıkacak: Önde baskı yap golü erken bul.

Fenerbahçe'nin derbi taktiği hazır!

Portekizli teknik adamın derbi öncesi en büyük çalışması, öğrencilerini motive etme yönünde oldu.

Ligde kaçan şampiyonluk sonrası moraller alt üst olduğu için Vitor Pereira önceliği bu konuya verdi. 47 yaşındaki çalıştırıcı, ligdeki Galatasaray derbisinden beri bozmadığı ilk 11’le sahaya çıkacak.

Tek değişiklik, ameliyat olan Volkan Demirel’in yerine Fabiano’nun kaleyi devralması. Pereira, Sarı-Kırmızılılar’ın savunmadaki hatalarını avantaja çevirmek için oyuncularından önde baskı yapmalarını istedi. Van Persie, Nani, Alper ve Volkan Şen’in yapacağı presle, Galatasaraylı futbolcular hataya zorlanacak.

Pereira bunun dışında, özellikle Nani, Alper ve Volkan Şen’in bireysel yeteneklerine güveniyor. Portekizli, ligdeki derbide kaçan golleri düşünerek hafta boyunca hücum oyuncularına bol bol son vuruş çalıştırması da yaptırdı.

Vitor Pereira, sezon boyunca oldukça başarılı bir performans sergileyen savunmasına fazlasıyla güveniyor. Pereira’nın defanstaki oyuncularından en büyük isteği, Wesley Sneijder ve Lukas Podolski’ye ceza sahası çevresinden kolay şut imkanı vermemeleri. Bu konuda Mehmet Topal ve Josef’e de büyük iş düşecek.

Haberin Devamı
YORUM YAZ