MENÜ

'Aslan gibi savaşmalı'

Galatasaray’ı adım adım takip eden Metin Karabaş, Cim Bom’daki son durumu yazdı.

'Aslan gibi savaşmalı'

Skandallarla geçen kabus gibi bir dönemin ardından Galatasaray sezonu hayati bir maçla tamamlıyor. UEFA tarafından Avrupa Kupaları’ndan bir yıl men edilen Sarı-Kırmızılı takım bu cezasını önümüzdeki sezon çekmek için kupayı kazanmak zorunda.

Tabii ki ezeli rakibi Fenerbahçe’nin buna kolay kolay izin vermeyeceği kesin. Sarı-Lacivertliler, Arena’da rakibi ile berabere kalarak belki de o maçta şampiyonluğu kaybetti. Tabii ki Fenerbahçe hem sezonu kupasız kapatmamak hem de Galatasaray’a ağır bir darbe vurabilmek için mutlaka kupayı kazanmak isteyecektir.

Özbek, koltuğunu kaybeder!

Perira’nın takımı için kısaca bu değerlendirme yapılabilir. Fakat Galatasaray için bu kupanın kazanılması tam anlamıyla ‘her şey’ demek. Cim Bom, finalden eli boş dönerse izleri uzun yıllar sürecek mali bir zorluğa girecek. Öte yandan kredisi çoktan biten Dursun Özbek ve yönetiminin de o koltukta kalması imkansız olur.

Futbolcular açısından bakılacak olursa son haftalarda yaşanan kıpırdanma, moralleri yükseltmiş görünüyor. Özgüveni yükselen oyuncuların kendilerine güvendikleri söylenebilir. Fakat bir gerçek var ki Cim Bom, bu maçta her zamankinden çok savaşmalı. Telafisi olmayan bir maçı kazanmak için sadece özgüven yetmez.

3 yıldız çok formda

Özellikle Sneijder’ın maç eksiğinin olması Riekerink’in takımı için olumsuz bir durum olsa da son haftalarda Selçuk, Podolski ve Sinan’ın uyumu önemli bir avantaj olacak. Finalleri kazanma geleneği olan Galatasaray, mücadeleci, savaşçı kimliğine dönmeyi başarırsa, demoralize olan Fenerbahçe’den kupayı kapabilir.

Haberin Devamı
YORUM YAZ