MENÜ

TOULOUSE: KARTPOSTAL GİBİ ŞEHİR

Toulouse, Fransa'nın üçüncü en yüksek gayri safi milli hasılasını üretmesi ile ticaretin de başkenti haline gelmiştir.

TOULOUSE: KARTPOSTAL GİBİ ŞEHİR

Toulouse, Fransa'nın güneybatısında bulunan bir şehirdir. Şehir, Fransa'nın üçüncü en yüksek gayri safi milli hasılasını üretmesi ile ticaretin de başkenti haline gelmiştir. Airbus uçak firmasına parçaların üretildiği Toulouse, Avrupa havacılık sanayiinin önemli bir merkezidir. Pink City olarak bilinen Toulouse, süslü küçük balkonları, renkli binalarla çevrili sokaklarıyla sanatın ve tarihin izlerini fazlasıyla gösterir. Hristiyanların hacı olmak için yürüyerek ya da bisikletle gittiği Saint Jacques yolu, çağdaş sanat müzesi Musee Abattoirs, Jardin des Plantes, la Basilique Saint-Sernin, Jakobenler Manastır Kompleksi ve Capitole Meydanı Toulouse dendiğinde ilk akla gelen yerlerdir.

TARİH KOKUYOR

Stadium Municipal, Fransa'nın en eski statlarından birisidir. 1937 yılında açılışı yapılan ve 1998 yılında yenileme çalışmalarıyla tekrar restore edilen stadyum, 35.452 seyirci kapasitesine sahip. Aynı zamanda Fransa'nın en büyük 8. stadyumu olma özelliğini taşıyan Stadium Municipal, Fransa Milli Ragbi Takımı'nın da iç saha maçlarını oynadığı yerdir. Bu tarihi stat, Euro 2016'da 4 karşılaşmaya ev sahipliği yapacak.

NASIL GİDİLİR?

Toulouse Stadı, şehrin kalbindeki Ile du Ramier Nehri'nin arasında yer alıyor. Güvenlik gerekçesiyle turnuva günlerinde bazı güzergâhlar trafiğe kapatılacak. Stada ulaşmanın en kolay yolu, Saint-Michel Marcel Langer Metrosu ya da Saint-Agnes SNCF tarafından B metro hattını kullanmak. Yürümeyi sevenler için stat şehir merkezinden 20 dakikalık yürüme mesafesinde yer alıyor.

HANGİ MAÇLAR OYNANACAK

13 Haziran İspanya-Çek Cumhuriyeti
17 Haziran İtalya-İsveç
20 Haziran Rusya-Galler
26 Haziran F Grubu 1.-E gurubu 2.

BELLİ BAŞLI OTELLER

Adı Yıldızı
Grand Hotel de l'Opera ****
Hotel Le Pere Leon ***
Hotel de Brienne ****
Citiz Hotel ****
Crowne Plaza Toulouse *****
Citadines Wilson Toulouse ***
Hotel Le Cousture **


PARİS: AŞK ŞEHRİ


SAİNT-DENİS: 3 MİLYON YILLIK TARİH


MARSİLYA: RESSAMLARIN İLHAM KAYNAĞI


BORDEAUX: BiSİKLET CENNETİ


LYON: İPEK TİCARETİNİN MERKEZİ


LILLE: 2004 AVRUPA KÜLTÜR BAŞKENTİ


NİCE: TATİL CENNETİ


LENS: HUZURUN ADRESİ


SAINT-ETIENNE: İHTİŞAMLI BİR KÜLTÜR

Haberin Devamı
YORUM YAZ