MENÜ

SAINT-ETIENNE: İHTİŞAMLI BİR KÜLTÜR

Saint Etienne, Fransa'nın Rhone Alpes bölgesinde Loire bölümüne bağlı tarihi ve kültürel bir şehirdir.

SAINT-ETIENNE: İHTİŞAMLI BİR KÜLTÜR

Saint Etienne, Fransa'nın Rhone Alpes bölgesinde Loire bölümüne bağlı tarihi ve kültürel bir şehirdir. Toulouse ile Lyon şehirlerini bağlayan yol üzerinde yüksek arazide kurulu bu kent, yüksek arazi sularını Atlantik Okyanusu'na gönderen havza ile Akdeniz'e gönderen havza arasında bir sınır teşkil eder. Fransa'nın bu güzel şehri, ülkenin en ilgi çekici müzelerinden biri olan Musee d'Art Moderne Saint Etienne'i de bünyesinde barındırır. Yerel halkın spor eğlencesi sadece futbolla sınırlı değildir. Golf ile de yakından ilgilenen bu kent, Geoffroy Guichard Stadium gibi büyük golf stadına da sahiptir.

TECRÜBE ABİDESİ

13 Eylül 1931 tarihinde kullanıma açılan Stade Geoffroy Guichard Stadı, 1984 ve 1998 yıllarında iki kez restore edildi. Bu stadyumda çoğunlukla futbol maçları yapılmaktadır. 35.616 seyirci kapasitesine sahip tarihi stat, 1984 Avrupa Futbol Şampiyonası, 1998 FIFA Dünya Kupası ve 2003 FIFA Konfederasyon Kupası turnuvalarına da ev sahipliği yapmıştır. Turnuvalar anlamında önemli bir deneyime sahip olan Stade Geoffroy Guichard, Euro 2016'da da 4 karşılaşma için futbolseverleri kabul edecek.

NASIL GİDİLİR?

Stat, T1 ve T2 tramvay hatlarıyla stat şehir merkezine oldukça yakındır. Engelli konuklar da kendileri için şehir merkezinden kaldırılacak özel servisleri kullanarak stada ulaşabilirler. Yürümeyi sevenler ise açık ve anlaşılır yönlendirme levhalarına güvenebilirler. Özel araç kullanan konuklar için statta otopark imkânı da mevcut.

HANGİ MAÇLAR OYNANACAK

14 Haziran Portekiz-İzlanda
17 Haziran Çek Cumhuriyeti-Hırvatistan
20 Haziran Slovakya-İngiltere
25 Haziran A Grubu 2.-C Grubu 2.

BELLİ BAŞLI OTELLER

Adı Yıldızı
Les Palatines ***
Hotel Le National **
Mercure Parc de L'Europe ****
Hotel Astoria ***
Hotel Du Golf ****
Hotel Les Poteaux Carres ***
Kyriad Saint-Etienne Centre ***


PARİS: AŞK ŞEHRİ


SAİNT-DENİS: 3 MİLYON YILLIK TARİH


MARSİLYA: RESSAMLARIN İLHAM KAYNAĞI


BORDEAUX: BiSİKLET CENNETİ


LYON: İPEK TİCARETİNİN MERKEZİ


LILLE: 2004 AVRUPA KÜLTÜR BAŞKENTİ


NİCE: TATİL CENNETİ


LENS: HUZURUN ADRESİ


TOULOUSE: KARTPOSTAL GİBİ ŞEHİR

Haberin Devamı
YORUM YAZ