MENÜ

Riekerink: Hücum, hucüm, hucum!

Aslan’ın teknik patronu, oyuncularına Fenerbahçe maçının planını anlattı: “Savunmadaki sıkıntıların tekrarlanmasını istemiyorum. Önce rakibi orta sahada durdurmalıyız. Ayrıca unutmayın ki, en güçlü tarafımız hücum. Fenerbahçe karşısında da yapabildiğimiz en iyi şeyi yapıp hücum oynayacağız”

Riekerink: Hücum, hucüm, hucum!

Cim Bom’da derbi planı belli oldu. UEFA’dan gelen men cezasını tamamlamak için Avrupa vizesi almak zorunda olan Sarı-Kırmızılılar, gözünü kupaya dikmiş durumda. Fenerbahçe karşısında ne pahasına olursa olsun kazanmak isteyen Aslan’da, teknik patron Riekerink öğrencilerine zorlu mücadelenin taktik planını anlattı. Antalya yolculuğu öncesi, öğrencileriyle bir görüşme yapan Hollandalı hoca, “Fenerbahçe ile evimizde oynadığımız son maçta önemli savunma hataları yapmıştık. Özellikle ilk yarım saatteki bocalamayı tekrar görmek istemiyorum. Bu nedenle rakibimizi öncelikle orta alanda durdurmak zorundayız. Bunun için hepinizden ekstra mücadele ortaya koymanızı istiyorum. Tempo hiç düşmemeli” ifadelerini kullandı.

Ligin en golcü 2. takımı

Sezonu Beşiktaş’ın ardından en golcü ikinci takım olarak tamamlayan Galatasaray’da savunma sorunlarını bir türlü çözemeyen Riekerink, kupa finalindeki çözümü ise hücumda buldu. Oyuncularına, “Yapabildiğimiz en iyi şeyi yapalım, yani hücum oynayacağız” diyen 47 yaşındaki çalıştırıcı, “Önde baskı, rakip yarı alanda kalabalık olup, oyunu çizgiye yayma ve uzaktan şutlar, en etkili silahlarımız olacak. Ancak unutmayın, ne olursa olsun top rakibe geçtiğinde biz de topun arkasına geçmek zorundayız” açıklamasını yaptı.

Metin Karabaş

Haberin Devamı
YORUM YAZ