MENÜ

Fenerbahçe'de büyük değişiklik!

Takımdan birçok ismin ayrılması gündemde olduğu için hemen hemen her bölgeye takviye yapması gereken yönetim, bonservisi elinde olan ya da kiralık oynayacak isimlere yöneldi. Scout ekibinin listesi de dikkate alınırken ilk aciliyetin sağ ve sol beke verilmesi dikkat çekti.

Fenerbahçe'de büyük değişiklik!

Fenerbahçe’nin UEFA Mali Kontrol Komitesi ile imzaladığı anlaşmanın ardından yeni sezonla birlikte transfer politikası değişiyor.

Bonservisi elinde olan ya da kiralık oynayacak isimlere yönelen sarı-lacivertli yönetim ayrıca scout ekibinin de listesini dikkate alacak.

Uzun süredir yoğun mesai harcayan scout ekibinin elinde ciddi bir oyuncu havuzu bulunuyor. Her bölge için alternatifli olan bu havuzda genç ve maliyeti uygun isimler yer alıyor.

Güney Amerika ve Avrupa başta olmak üzere birçok yerde çalışma yapan ve dikkat çeken gençleri tek tek belirleyen scout ekibinin rapor ve listeleri bu sezonla birlikte daha etkili kullanılacak.

Fenerbahçe'de sürpriz aday: Edin Visca

ACİL SAĞ BEK

Takımdan birçok ismin ayrılması gündemde olduğu için hemen hemen her bölge için takviye gerekiyor. Ancak sarı-lacivertlilerin ilk olarak iki kanada oyuncu aradığı ifade edildi.

Caner Erkin’in büyük ölçüde gitmesi nedeniyle sol kanat için yeni bir arayışın olması normal karşılansa da sağ beke oyuncu bakılması soru işaretleri yarattı. Gökhan Gönül’ün durumu henüz netleşmemesine rağmen yönetimin bu girişimi milli oyuncunun takımda kalmasının zorlaştığı şekilde yorumlandı.

Fenerbahçe bu kez seri başı

ALVES’İN YEDEĞİ

Bu çerçevede gündeme gelen isimlerden biri Barcelona’da Dani Alves’in yedeği olan Douglas. Brezilyalı futbolcu, Alves’in müthiş performansı devam ettiği için geçen sezon sadece üç maçta forma giyebildi. Barcelona Kulübü bu futbolcunun oynayabilmesi için kiralık seçeneğini düşünüyor. La Liga ekiplerinin de devrede olduğu Douglas sağ bek alternatiflerden biri olacak. İki sezon önce Sao Paulo’dan transfer edilen 25 yaşındaki futbolcunun 2019 yılına kadar Katalan ekibiyle sözleşmesi bulunuyor.

MECBURİ POLİTİKA

UEFA ile yapılan Finansal Fair Play anlaşması transfer çalışmalarına doğrudan etki yaptı. Kadro sayısını azaltacak olan sarı-lacivertlilerde yeniden bir yapılandırma olacak.

Sözleşmesi biten oyuncular, kiralık isimler ve yetersiz görülen futbolcuların ayrılmasıyla neredeyse sıfırdan bir kadro kurmak isteyen Fenerbahçe, farklı bir politika uygulayacak.

Süper Lig kulüplerinin 2015-2016 sezonu performans gelirleri

UEFA’da anlaşmayı bozmamak adına uygun bir ekonomik düzen kurmak zorunda olan sarı-lacivertli kulüp ince eleyip sık dokuyacak. Ayrıca kadroda belli bir sayıyı aşamayacak olan Fenerbahçe, bir taşla iki kuş vurmanın hesaplarını yapacak. Listeye alınan isimler, birden fazla mevkiide oynayabilen ve kadroda içinde eksikleri kapatabilecek oyuncular olacak.

Kaynak: Milliyet

Haberin Devamı
YORUM YAZ