MENÜ

Atletico Madrid Real Madrid maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda?

UEFA Şampiyonlar Ligi 2016 finalinde İspanyol derbisi yaşanacak. Atletico Madrid Real Madrid finali sonunda Avrupa'nın en büyüğü belli oluyor. Peki iki İspanyol devi Atletico Madrid ile Real Madrid'i karşı karşıya getirecek Şampiyonlar Ligi Finali ne zaman saat kaçta nerede? İşte tüm detaylar...

Atletico Madrid Real Madrid maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda?

Real Madrid ve Atletico Madrid, 2 yıl aradan sonra yeniden Avrupa’nın en büyüğü olabilmek için sahne alıyor. 180 milyon kişinin takip edeceği toplam 1 milyar Euro değerindeki dev final, saat 21.45’ten itibaren TRT 1 ekranlarında...

Avrupa’nın kulüpler bazındaki en büyük turnuvası Şampiyonlar Ligi’nde final günü geldi çattı. Zorlu rakipleri geride bırakmayı başaran iki İspanyol devi Real Madrid ile Atletico Madrid, 2 yıl aranın ardından bir kez daha dev finalde kozlarını paylaşma şansı buldu.

ATLETICO MADRID REAL MADRID CANLI

2014’teki finalde Arda Turanlı Atletico’yu uzatmalarda 4-1’lik skorla saf dışı bırakan Real Madrid, aynı başarıyı bir kez daha tekrar etmek için sahne alacak. Atletico ise tarihinde hiç elde edemediği Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunu ezeli rakibine kaptırmamak için San Siro çimlerindeki yerini alıyor.

Maçın 11'leri açıklandı;

Atletico Madrid: Oblak; Juanfran, Savic, Godin, Filipe Luis; Koke, Gabi, Augusto, Saul; Torres, Griezmann.

Real Madrid: Navas; Carvajal, Pepe, Sergio Ramos, Marcelo; Casemiro, Modric, Kroos; Bale, Cristiano Ronaldo, Benzema.

Real Madrid ile Manchester City, Şampiyonlar Ligi Yarı Final 2. Maçı'nda Santiago Bernabeu'da karşı karşıya geldi. İlk mücadele 0-0'lık eşitlikle sonuçlanmıştı.

Karşılaşmanın tek golü 20. dakikada kaydedildi. Sağdan bindiren Gareth Bale, dar açıdan kaleye sert bir şut gönderdi. Manchester City'li Fernando'ya çarpan top ağlarla buluştu.

Öte yandan bir süredir sahalardan uzak kalan Cristiano Ronaldo, Real Madrid formasıyla 90 dakika mücadele etti.

İki İspanyol devi Şampiyonlar Ligi finalinde daha önce de karşı karşıya gelmişti. 2013-2014 sezonunda oynanan o karşılaşmada kupayı müzesine götüren takım Real Madrid olmuştu.

Real Madrid, kulüp tarihinde 14. kez Şampiyonlar Ligi finaline yükselme başarısı gösterdi.


Şampiyonlar Ligi 2016 finali ne zaman nerede? Atletico Madrid - Real Madrid


Avrupa futbolunun kulüpler bazında en büyük organizasyonu UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 2015-2016 sezonu final maçı İtalya'nın Milano kentinde oynanacak. Final maçı iki İspanyol ekibi Atletico Madrid ile Real Madrid'i karşı karşıya getirecek.

Atletico Madrid Real Madrid finali 2013-2014 sezonunda da oynanmış, normal süresi 1-1 biten mücadelenin uzatmalarında 4-1'lik skorla zafer Real'in olmuştu.

Tüm dünyadaki futbolseverlerin merakla beklediği dev müsabakada kozlarını paylaşacak Atletico ile Real'in mücadelesine Guiseppe Meazza Stadı, diğer ismiyle San Siro Stadyumu ev sahipliği yapacak.

28 Mayıs 2016 tarihinde oynanacak karşılaşma TSİ 21.45'te başlayacak.

Nefeslerin tutulacağı tarihi müsabakayı Türk futbolseverler, TRT 1 kanalından naklen izleme şansına sahip olacak.

Serie A'nın köklü iki kulübü AC Milan ve Inter, açılışı 19 Eylül 1926 tarihinde gerçekleştirilen 80,018 kişi kapasiteli stadı ortak olarak kullanıyor.

Ronaldo’nun rekor maçı

Real Madrid’in UEFA Şampiyonlar Ligi’ndeki en golcü ismi Portekizli Cristiano Ronaldo’ydu. Kupada takımına 16 gol kazandıran Ronaldo, kendisine ait 17 gollük Şampiyonlar Ligi’nde bir sezonda en fazla gol atan oyuncu rekorunu Atletico Madrid karşısında geliştirmeye çalışacak.

Zidane tarihe geçebilir

Real Madrid’in Fransız çalıştırıcısı Zinedine Zidane, takımının zafere ulaşması halinde Şampiyonlar Ligi’nde hem oyuncu hem teknik adam olarak Şampiyonluk yaşayan teknik direktörler arasına girecek. Futbolculuk döneminde 2002’de Şampiyonlar Ligi kupası kaldıran Zidane, Real Madrid’in finalde Atletico Madrid’i yenmesi halinde, Miguel Munoz, Giovanni Trapattoni, Johan Cruyff, Carlo Ancelotti, Frank Rijkaard ve Josep Guardiola’dan sonra teknik direktörlük yaparken de bunu başaran 7. isim olacak.

Bocelli ve Keys mest edecek

Dünyaca ünlü İtalyan tenor Andrea Bocelli 21.45’te başlayacak final öncesi UEFA Şampiyonlar Ligi marşını seslendirecek. Final maçının elçileri eski yıldız futbolcular Inter’in efsanesi Javier Zanetti ile Milan’ın yıldızı Franco Baresi ise karşılaşma öncesinde kupayı taraftarlara gösterecek. Dünyaca ünlü Grammy ödüllü ABD’li şarkıcı Alicia Keys de finalin açılış seremonisinde sahneye çıkarak yeni şarkılarını futbolseverler için söyleyecek.

Atletico’nun silahı Griezmann

Atletico’nun Real Madrid karşısında en büyük kozu, bu sezon devler Ligi’de 7 gol kaydeden Antonie Griezmann olacak. Takımın bir diğer önemli ismi ise bu turnuvada 3 asist yapan Gabi ve orta sahanın yükünü çeken Koke olacak.

Üstünlük Real’de

İtalya’nın Milano kentinde oynanacak final maçı öncesi, Avrupa kupalarındaki randevularda Real Madrid’in rakibine karşı üstünlüğü dikkati çekiyor. İki takımın önceki 6 maçında Real Madrid, 4 defa sahadan galip ayrıldı. Atletico Madrid’in bir kez galip geldiği Avrupa randevuları, bir defa da berabere sonuçlandı. Bu maçlarda Real Madrid’in 9 golüne, Atletico Madrid 4 golle karşılık verdi. San Siro Stadı’nda oynanacak Real Madrid-Atletico Madrid finali TSİ 21.45’ten itibaren TRT 1’den naklen yayınlacak.




Haberin Devamı
YORUM YAZ