MENÜ

Süper Lig'den düşen takımlar...

Spor Toto Süper Lig'de 34. hafta maçları ile birlikte ligler sona erdi. Süper Lig'den düşen takımlar ise yeni sezonda yepyeni bir yapılanmayla tekrardan Süper Lig'e dönmek isteyecek.

Süper Lig'den düşen takımlar...

Spor Toto Süper Lig'de 34. hafta maçlarının oynanmasının ardından Süper Lig'den düşen takımlar netleşti. Buna göre Mersin İdman Yurdu'nun ardından bir alt lige düşen takımlar Sivasspor ve Eskişehirspor oldu. (Futbol)

Spor Toto Süper Lig'e veda edecek 2 ekip son maçlarla belli oldu.

Gaziantepspor lige tutundu

Süper Lig'de kalabilmesi için yalnızca 1 puana ihtiyacı olan ve diğer takımlara oranla ligde kalma ihtimali daha yüksek olan Gaziantepspor, son hafta maçında Antalyaspor'u 2-0 yenmeyi başardı. Antalya'yı mağlup eden Sergen Yalçın'ın ekibi üçlü averaj ihtimalini devre dışı bırakarak yoluna Süper Lig'de devam ettiğini ilan etti.

Eskişehirspor 8 sezon sonra...

Eskişehirspor'un Süper Lig'e tutunabilmesi için Gençlerbirliği karşısında galip gelmesinin yanı sıra, Medicana Sivasspor'un kazanıp, Gaziantepspor'un yenilmesi gerekiyordu. Es-Es son hafta maçında Gençlerbirliği'ne 3-1 mağlup olunca sezonu 30 puanla 17. sırada tamamladı ve PTT 1.Lig'in yolunu tuttu. Eskişehirspor, 2008 yılında yükseldiği Spor Toto Süper Lig'de 8 sezonluk maceranın ardından veda etti.

Sivasspor milyonları üzdü!

Süper Lig'de 2008-09 sezonunda şampiyonluk yarışı veren ve 2'incilik derecesi bulunan Sivasspor'un vedası milyonlarca taraftarını üzdü.

Sezonun son maçında sahasında Fenerbahçe'yle karşılaşan Yiğidolar, güçlü rakibiyle 2-2 berabere kaldığı maç sonrası 2005 sezonundan beri yer aldığı Süper Lig'e veda etti. Sezonu 32 puanla 16. sırada tamamlayan Yiğidolar, PTT 1.Lig'in yolunu tuttu.

Mersin İdmanyurdu adeta "Düşüyorum" dedi

Sezona çok ciddi maddi problemlerle başlayan ve devre arasında Bülent Korkmaz'la sorunlu bir şekilde yolları ayırıp daha sonra takımın başına Hakan Kutlu'yu getiren ancak 24 saat içinde onun da görevine son veren Mersin İdmanyurdu, son olarak takımı Ümit Özat'a hediye etmiş, takım bir yere kadar direniş göstermiş ancak ciddi puan farkı bir türlü kapanmamıştı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ