MENÜ

Özbek'ten Lucescu'ya: Dile benden ne dilersen!

Lucescu için artık gün sayan Sarı-Kırmızılılar, cuma günü gerçekleşecek buluşmada kesenin ağzını sonuna kadar açacak. 70 yaşındaki teknik adamı ikna edebilmek adına, kulüp başkanı Dursun Özbek, “Ne istersen yapmaya hazırız” diyerek, imzalar atılmadan masadan kalkmayacak!

Özbek'ten Lucescu'ya: Dile benden ne dilersen!

Galatasaray camiasının hasretle beklediği Mircea Lucescu’nun; 12 yıllık Shakhtar Donetsk macerası, 21 Mayıs’ta oynanan Ukrayna Kupası Finali’yle sona erdi. 70 yaşındaki teknik adam, kulübüne 1 kupa daha kazandırarak veda etti. Luce’nin boşa çıktıktan sonra çok sayıda kulüpten astronomik teklifler alırken, önceliği Galatasaray’a vermesi, Sarı-Kırmızılılar’ı bir hayli memnun etmiş durumda. Futbol takımını bulunduğu durumdan çıkartacağına kesinlikle inandığı Luce’yi ne pahasına olursa olsun takımın başında görmek isteyen Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, kesenin ağzını açmış durumda. Elindeki tüm imkanları zorlayan Sarı-Kırmızılı kulübün patronu, kurmaylarıyla birlikte cuma günü gerçekleşecek görüşmeye hazırlanıyor.

Tüm masraflar yönetimden

Transfer bütçesinden teknik ekibe, Florya’daki düzenden diğer dinamiklere kadar her konuda Lucescu’ya tam destek verecek olan Özbek, deyim yerindeyse resmi imzaları atmadan masadan kalkmayacak! Shakhtar Başkanı Akhmetov’a olan bağlılığı nedeniyle uzun süredir Galatasaray’la görüşmesine rağmen Ukrayna’dan ayrılamayan Luce’ye, İstanbul’un tüm güzellikleri sunulacak. Kurt hocanın kalacağı yerler, Romanya’ya gidiş geliş masrafları gibi detaylar, tamamen Galatasaray Yönetimi tarafından karşılanacak.

Şampiyonlar Ligi bonusu

Bu sezon Türkiye Kupası’nı kazanarak Avrupa cezasını tamamlamak isteyen Galatasaray’ın hedefi, gelecek sezon itibariyle Şampiyonlar Ligi sahnesine kaldığı yerden devam etmek. Bunun için ligi en azından ilk ikide bitirmesi gereken Sarı-Kırmızılılar, Lucescu’ya Devler Ligi için özel bonus verecek. Şampiyonlar Ligi için tüm imkanlar seferber edilecek.

Oğluna da kontenjan var

Lucescu’nun oğlu Razvan Lucescu’yu da yanında getirmek istediği biliniyor. Galatasaray Yönetimi, bu talebe de olumlu karşılık verdi. Bir de Türk yardımcıyla anlaşması beklenen Luce’nin, Emre Aşık’la çalışmasına kesin gözüyle bakılıyor. Böylece kalabalık bir teknik ekip oluşturulacak. Son olarak Yunanistan’da Skoda Xanthi’yi çalıştıran Razvan da, babasının İstanbul’a gelmesini çok istiyor.

Herkes onun peşinde, ama...

Mircea Lucescu, 21 Mayıs’ta Shakhtar Donetsk’e veda ettikten sonra, çok sayıda kulüp onun peşine düştü. Özellikle Zenit ve Monaco, Rumen hoca için Galatasaray’la yarış halinde. İki kulüp önemli tekliflerde bulunsa da, Luce’nin İstanbul’u ne kadar çok sevdiği ve Cim Bom’da yarım kalan hikayesini tamamlamak istediği biliniyor. Galatasaray Yönetimi işte bu nedenle Luce konusunda çok rahat.

M.Çağrı Davran

Haberin Devamı
YORUM YAZ