MENÜ

Avrupa'da kupa finali haftası

İngiltere, İspanya, Almanya, İtalya ve Fransa gibi Avrupa’nın önde gelen liglerinde hafta sonu kupa finali heyecanı yaşanacak.

Avrupa'da kupa finali haftası

Avrupa futbolunun önde gelen ülkelerinde, hafta sonu oynanacak kupa finallerinin ardından şampiyonlar belli olacak.

İngiltere, Almanya, İtalya, Fransa, Ukrayna, İskoçya ve Belarus’ta final maçları yapılacak.

İngiltere Federasyon Kupası (FA Cup) finalinde, 9 yıllık aranın ardından 19. kez finale yükselen Manchester United, tarihindeki 2. finaline çıkacak Crystal Palace ile Londra’daki Wembley Stadı’nda TSİ 19.30’da karşı karşıya gelecek.

Berlin’deki Olimpiyat Stadı’nda TSİ 21.00’de oynanacak DFB Almanya Kupası finalinde ise son şampiyon Bayern Münih ile Borussia Dortmund karşılaşacak.

Son şampiyon Juventus ile Milan arasındaki İtalya Kupası finali ise Roma’daki Olimpiyat Stadı’nda TSİ 21.45’te oynanacak.

Stade de France’taki Fransa Kupası finalinde, bu sezon şampiyonluğu haftalar öncesinden garantileyen ve Lig Kupası’nı da kazanan Paris Saint-Germain ile Olympique Marsilya TSİ 22.00’de mücadele edecek.

Ukrayna’da Shakhtar Donetsk ile Zorya Lugansk (TSİ 17.00), İskoçya’da Glasgow Rangers ile Hibernian (TSİ 17.00), Belarus’ta ise BATE ile Torpedo Zhodino (TSİ 18.00) takımları kupa finaline çıkacak.

İspanya’da Kral Kupası finalinde ise son şampiyon Barcelona ile UEFA Avrupa Ligi kupasını müzesine götüren Sevilla, Madrid kentindeki Vicente Calderon Stadı’nda 22 Mayıs Pazar günü TSİ 22.30’da karşılaşacak.

Portekiz Kupası’nda Oeiras bölgesindeki Nacional Stadı’nda pazar günü yapılacak finalde de Porto ile Sporting Braga, TSİ 19.15’te karşı karşıya gelecek.

Haberin Devamı
YORUM YAZ