MENÜ

Sivasspor'un vedası

2005-06’da Süper Lig’e merhaba diyen Yiğido, tam 11 sezon aralıksız burada oynadı. 2008-09’da şampiyonluk mücadelesi verip ligi ikinci sırada tamamlayan Sivasspor’un Süper Lig macerası dün akşam Fenerbahçe maçıyla noktalandı.

Sivasspor'un vedası

Sivasspor, 2004-05 sezonunda 1. Lig’de İsmail Kartal yönetiminde oldukça başarılı bir sezon geçirmiş ve Süper Lig’e yükselmişti. Türk futbolunun en yüksek seviyesindeki ilk senesine bocalayarak başlayan Yiğido, sonradan toparlanarak ligi 8. sırada bitirdi. Bülent Uygun yönetiminde her sezon yükselişine devam etti. 2006-07’yi 7. sırada bitiren Kırmızı-Beyazlılar, 2007-08’de 3. oldu. Bir sonraki sezon ise tarihi bir başarıyla şampiyonluk yarışı veren Sivasspor, Beşiktaş’ın ardından 2. olurken, tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi vizesi aldı. Yiğido’nun aralıksız 11 sezon süren Süper Lig serüveni dün noktalandı.

Galibiyet yetmeyecekti

Kırmızı-Beyazlılar’ın ligde kalması için Fenerbahçe’yi yenmesi, Gaziantepspor’un Antalya’ya yenilmesi, Eskişehir’in puan kaybetmesi gerekiyordu. Sivas, Aatif ve Oumari’nin golleriyle 2-0 öne geçti. Ancak önce Abdoulaye, ardından da Meireles ağları sarsarak skora dengeyi getirdi. Diğer taraftan Gaziantepspor ise Antalyaspor’u 2-0 yenince, Yiğidolar lige veda etti. Zaten Fenerbahçe karşısında galip gelse de Sivas’ın kaderi değişmeyecekti.

Haberin Devamı
YORUM YAZ