MENÜ

Düşme hattında büyük kapışma!

Süper Lig’de kader günü geldi çattı. Mersin’in ardından küme düşecek iki takım bugün belli olacak. Eskişehir, Gençlerbirliği deplasmanında; Sivas, Fenerbahçe karşısında mucize arayacak. Gaziantep ise Antalya karşısında 1 puan alıp kurtuluşunu ilan etmek için sahaya çıkacak.

Düşme hattında büyük kapışma!

Kayseri ve Rize kurtuldu. Mersin’in ardından düşecek iki takım bugünkü maçların ardından belli olacak. Antalya’yı ağırlayacak Antep yarışta en şanslı takım. Eskişehir ve Sivas’ın lige tutunması için ise gerçek bir mucize yaşanması gerek.

İşte o ihtimal hesapları:

1-Gaziantepspor bir puanla kurtuluyor

Antalyaspor’u ağırlayacak Gaziantep, en az 1 puan alması halinde ligde kalmayı başaracak. Bu durumda lige veda eden ekipler Sivasspor ve Eskişehir olacak. Gaziantepspor’un yenilmesi, Sivasspor’un puan kaybetmesi ve Eskişehir’in kazanması halinde Gaziantep ve Eskişehir’in puanları eşitlenecek. Gaziantep ligde kalırken, Sivas ve Eskişehir düşecek.

2-Sivas'ın umudu 2'li averaj

Sivasspor’un ligde kalabilmesi için son hafta Fenerbahçe’yi mağlup edip, Eskişehir’in puan kaybetmesi ve Gaziantepspor’un yenilmesi lazım. Bu olasılığın gerçekleşmesi halinde Sivas ve Gaziantep sezonu 33’er puanla tamamlayacak. İkili averajda üstünlüğü bulunduğu için Sivas Süper Lig’de kalacak.

3-33'te eşitlenirse Eskişehir kalıyor

Eskişehirspor’un lige tutunabilmesi için Gençlerbirliği’ni yenmesi ayrıca Sivasspor’un kazanıp, Gaziantepspor’un yenilmesi gerekiyor. Bu durumda 33’er puana ulaşacak üç ekipten Eskişehir, 3’lü averajda 7 puanla iki takımı geride bırakacak.

Haberin Devamı
YORUM YAZ