MENÜ

Banvit 73-86 Darüşşafaka Doğuş

Spor Toto Türkiye Ligi’nde playoff çeyrek final ikinci maçında Darüşşafaka Doğuş, Banvit’i deplasmanda da 86-73 yenerek seriyi 2-0 getirdi ve yarı finale yükseldi.

Banvit 73-86 Darüşşafaka Doğuş

Spor Toto Türkiye Ligi’nde playoff çeyrek final ikinci maçında Darüşşafaka Doğuş, Banvit’i deplasmanda da 86-73 yenerek seriyi 2-0 getirdi ve yarı finale yükseldi. Daçka’da oyuan sonradan giren Amerikalı oyun kurucu Scottie Wilbekin 25 dakikada 29 sayı atarak maçın yıldızı oldu.

Maça Banvit Johnson, AJ Slaughter, Tolga, Moerman, Vidmar; Darüşşafaka Doğuş ise Mehmet, Gordon, Emir, Harangody, Semih ilk beşleriyle başladı. Banvit maça hırslı başladı ve pota baskı uygulayarak rakibine kolay atış şansı tanımadı. Hücumda da AJ Slaughter’la iyi organize olan ev sahibi 3. dakikayı 8-0 önde geçti. Mehmet Yağmur’un sürüklediği Daçka savunmayı sertleştirip dengeyi kurdu. İlk çeyrek sonunda skor Banvit lehineydi: 17-15.

İkinci çeyrek Banvit’ten Moerman, Darüşşafaka Doğuş’tan da Wilbekin’in karşılıklı sayılarıyla başladı ve 13. dakika 23-23 beraberlikle geçildi. Banvit hücumda skora bulsa da Vidmar’ın dinlendiği bölümde boyalı alanı savunmakta sıkıntı çekti ve devrenin bitimine 2 dakika kala Daçka 4 sayı farkla öne geçti: 33-37. Darüşşafaka Doğuş son 2 dakikada kaptığı topları Wilbekin ve Gordon’la sayıya dönüştürünce soyunma odasına da 10 sayı farkla önde gitti: 35-45.

Daçka ikinci yarıya da baskılı savunmasını sürdürdü ve iki dakika boyunca rakibine sayı şansı vermeyip farkı 14 sayıya çıkardı: 35-49. Banvit, Tolga ve Moerman’la direnmeye çalışsa da Darüşşafaka Doğuş çaldığı topları Wlbekin’le sayıya dönüştürdü ve farkın kapanmasına izin vermedi. Son 2 dakikada 7-0’lık bir seri yakalayan Banvit çeyrek sonunda farkı 8 sayıya indirmeyi başardı: 57-65.

Son çeyreğe etkili başlayan taraf Daçka oldu. Gordon’un sayıları ve asistleriyle konuk takım 33. dakikada farkı 14 sayıya çıkardı: 60-74. Wilbekin’e Markoishvili ve Harangody de katılınca Darüşşafaka Doğuş son 4 dakikaya 19 sayı farkla 63-82 önde girdi. Son dakikalarda topu iyi koruyan Daçka maçı da 73-86 kazanarak seriyi 2-0’a getirdi ve yarı finale yükselen taraf oldu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ