MENÜ

Torku Konyaspor 2-1 Beşiktaş

Spor Toto Süper Lig'in son haftasında oynanan Torku Konyaspor-Beşiktaş karşılaşmasının skorunu belirleyen tüm goller ilk yarıda, 3 dakika içinde atıldı. Son şampiyon Beşiktaş, geriden gelen Konyaspor karşısında tutunamayarak 2-1 mağlup oldu.

Torku Konyaspor 2-1 Beşiktaş

Spor Toto Süper Lig'in son şampiyonu Beşiktaş, ligin son karşılaşmasında Torku Konyaspor deplasmanına konuk oldu.

3 dakikada 3 gol!

Mücadelede gol perdesi, 19. dakikada açıldı. Jose Sosa, ceza sahasının dışından ağları havalandırarak takımını 1-0 öne geçirdi.

Ancak Beşiktaşlıların gol sevinci uzun sürmedi. 21. dakikada sahne alan Traore, mücadeleye eşitliği getirdi.

Traore'nin golünden bir dakika sonra Samuel Holmen de ağları sarsarak geriye düşen Konyaspor'u 2-1'lik üstünlüğe taşıdı ve ilk yarı bu skorla sona erdi.

İkinci yarıya her iki takım da aynı on birle başladı. Bu devrede gol sesi çıkmadı.

Spor Toto Süper Lig'in son şampiyonu Beşiktaş, ligin son karşılaşmasında Torku Konyaspor'a deplasmanda 2-1 mağlup oldu.

Beşiktaş, bu sonuçla ligi 79 puanla, Konyaspor ise 66 puanla tamamladı.

Şenol Güneş’ten 8 değişiklik

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Torku Konyaspor karşısında ligin 33. haftasında oynadıkları Osmanlıspor karşılaşmasının ilk 11’ine göre 8 değişiklikle sahaya çıktı.

Güneş, Osmanlıspor maçında ilk 11’de yer alan futbolculardan Andreas Beck, İsmail Köybaşı, Atiba Hutchinson ile Gökhan Töre’yi Torku Konyaspor karşısında yedek soyundururken, kaleci Tolga Zengin, Mario Gomez, Ricardo Querasma ve Veli Kavlak’ı ise maç kadrosuna dahil etmedi. Sarı kart cezası Oğuzhan Özyakup da Torku Konyaspor karşısında forma giyemedi.

Tecrübeli teknik adam, bu futbolcuların yerine kaleci Denys Boyko, Serdar Kurtuluş, Alexis Delgado, Necip Uysal, Tolgay Arslan, Kerim Frei, Olcay Şahan ve Cenk Tosun’u ilk 11’de görevlendirdi.

Tribünler boş kaldı

Süper Lig’in 32. haftasında yapılan Torku Konyaspor-Kasımpaşa maçı sonrasında Futbol Disiplin Talimatı’nın 53. maddesi uyarınca Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na (PFDK) sevk edilen Konya ekibine, 100 bin lira para cezası verilmiş, kale arkası kuzey tribününe giriş yapan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartları bloke edilmişti. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu, Torku Konyaspor’un cezalara ilişkin itirazını reddetmişti. TFF’ye ve PFDK’ya tepki gösteren Konyaspor Kulübünün, bilet fiyatlarını 350 ila 500 lira arasında belirlemesi üzerine tribünler boş kaldı. Karşılaşmayı yaklaşık 10 bin kişi izledi.

Misafir takım Beşiktaş tribünü için bilet fiyatlarının 455 lira olarak belirlenmesi üzerine ise az sayıda siyah-beyazlı taraftar karşılaşmayı izlemek için Konya Büyükşehir Belediyesi Stadı’na geldi.

TFF’ye tepki

Sosyal medyada üzerinden örgütlenen Konyaspor taraftarları, maçın 30. dakikasında tribünleri terk etti. Taraftarlar, 10 dakika boyunca koridorda bekleyip, karşılaşmanın 40. dakikasında tribünlere dönmeyi kararlaştırdı.

İLK 11'LER

Torku Konyaspor: Serkan, Skubic, Ali Turan, Vukovic, Douglas, Volkan Fındıklı, Ali Çamdalı, Ömer Ali, Bajic, Traore, Halil İbrahim.

Beşiktaş: Boyko, Serdar, Alexis, Marcelo, Tosic, Necip, Tolgay, Kerim, Sosa, Olcay, Cenk.

Haberin Devamı
YORUM YAZ