MENÜ

Sevilla, Avrupa Ligi şampiyonu!

Sevilla, geriden geldiği mücadelede Liverpool'u 3-1 mağlup ederek üst üste 3. kez Avrupa Ligi şampiyonu oldu. Sevilla'ya şampiyonluğu getiren golleri; Gameiro ve Coke (2) kaydetti. Liverpool'un tek golü ise Sturridge'den geldi.

Sevilla, Avrupa Ligi şampiyonu!

UEFA Avrupa Ligi finalinde İngiliz Liverpool ile İspanyol ekibi Sevilla karşı karşıya geldi.

Sturridge'den klas gol

Saint Jakob Park'ta oynanan karşılaşmada ilk gol sesi 35. dakikada geldi. İngiliz futbolcu, ceza sahasının dışından kaleyi çaprazdan gören bir noktada trivela ile güzel bir gole imza attı ve Liverpool'u 1-0 öne geçirdi.

İlk yarı, Liverpool'un 1-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci yarıya her iki takım da aynı 11'lerle başladı.

Sevilla, henüz ikinci yarının ilk dakikasında aradığı golü buldu. Sağ kanattan rakiplerini bir bir ekarte ederek gelen Mariano Ferreira'nın pasında ceza sahası içerisinde topla buluşan Gameiro, bekletmeden vurdu ve mücadeleye eşitliği getirdi.

Coke galibiyeti getirdi

64'te sahne alan Coke, ceza sahasının dışından düzgün bir vuruşla Liverpool ağlarını sarsarak skoru 2-1 yaptı. 70'te Liverpool savunmasının hatasından yararlanan İspanyol oyuncu farkı 2'ye çıkardı.

Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol sesi çıkmadı.

Unai Emery'nin yönetimindeki Sevilla, 2015-2016 sezonunun UEFA Avrupa Ligi şampiyonu oldu.

Üst üste 3. kez

Tarihi Avrupa kupalarındaki başarılarıyla dolu olan Sevilla, üst üste üçüncü kez Avrupa Ligi şampiyonluğuna ulaştı. İspanyol ekibi, toplamda ise 5 kez bu kupayı müzesine götürdü.

Sevilla'nın Avrupa kupalarındaki başarıları:

UEFA Kupası/UEFA Avrupa Ligi: 2005-06, 2006-07, 2013-14, 2014-15, 2015-16

UEFA Süper Kupası: 2006

Haberin Devamı
YORUM YAZ