MENÜ

Federasyon Başkanına taciz suçlaması!

Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Abdullah Çetin, taciz suçlamasıyla federasyon memuru P.K tarafından savcılığa ve teftiş kuruluna şikayet edildi.

Federasyon Başkanına taciz suçlaması!

Haftalardır hakkındaki suçlamalarla ilgili konuşmayan Başkan Abdullah Çetin, Doğan Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, "Ben 30 yıllık memurum ve 2006 yılından beri federasyon başkanıyım. Benim taciz ettiğim söylemi tamamen yalandır. O benim kızım diyerek, şu açıklamalarda bulundu:

"Bu kızımız 2016 yılı Ocak ayında personel dairesi tarafından federasyonumuza görevlendirildi. Geldiğinde sekreterya da görev almak istediğini beyan etti. Ben kendisini uyardım ve eşinden izin alması gerektiğini söyledim. Bir gün sonra bana izin aldığını ve görev yapmak istediğini söyledi.

Ben görme engelliyim ve geceleri tam göremiyorum. Biz yardım alarak bazen hareket ediyoruz. Bazen elini dahi tutmam gerekiyor. Ancak, 22 Mart tarihinde benim hakkımda suçlamada bulunmuş. Ardından önce teftiş kuruluna ve sonrasında ise birilerinin isteği ile savcılığa da suç duyurusunda bulunmuş.

Ben ona tacizde bulunmuşsam neden hala federasyonda görev yapıyor. Yani ben pek anlamış değilim. Kaldı ki, o benim kızım yaşında. Şu anda, savcılık ve teftiş kurulu iddiaları soruşturuyor. İfademi vereceğim ve ben de soruşturmaya katkısı olacak deliller vereceğim. Hakkımda yapılan suçlamalar yersiz ve asılsızdır."

Başkan Abdullah Çetin hakındaki taciz iddiası:

P.K. adlı federasyon çalışanı 13.04.2016 tarihinde, P.11.15214 sayılı evrak ile ilk olarak spor bakanlığı, spor genel müdürlüğü teftiş kuruluna başkan tarafından taciz edildiği iddiası ile bir dilekçe verdi. Ancak, sonuç alamadığı gerekçesiyle, Ankara Cumhuriyet Savcılığı'na avukatı ile birlikte 03.05.2016 tarihinde TCK.m.105 ilgili ceza maddesi, cinsel taciz iddiası ile suç duyurusunda bulundu.

Spor Bakanlığı ve Savcılık iddiaları araştırıyor. P.K'nın İddiaları savcılık ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü teftiş kurulu tarafından araştırılıyor.

Haberin Devamı
YORUM YAZ