MENÜ

TFF, doping kurulunu görevden aldı!

Dün Beşiktaş Nevzat Demir Tesisleri'ne giderek doping testi için numune alan TFF Doping Kurulu, müsabaka dışı doping kontrolü nedeniyle görevden alındı.

TFF, doping kurulunu görevden aldı!

Dün flaş bir gelişme yaşanmış ve TFF Doping Kurulu, Nevzat Demir Tesisleri'ne gelerek Beşiktaşlı futbolculardan Mario Gomez, Atiba, Sosa, Oğuzhan Özyakup, Andreas Beck ve İsmail Köybaşı'dan doping testi için numune almıştı.

Bunun üzerine böyle bir uygulamanın oluşuna sinirlenen teknik direktör Şenol Güneş, yetkililere tepki göstermişti. Bugün, TFF Doping Kurulu lağv edildi.

Beşiktaş'a doping şoku!


Mete Düren açıkladı

TFF Yönetim Kurulu Üyesi ve Basın Sözcüsü Mete Düren, TFF'nin sağlık işleriyle ilgilenen yönetici pozisyonunda yer alıyor. Bu olayla ilgili konuşan Düren, "UEFA yeni bir kural getirdi. Takımların futbolcularına, artık sadece maçta değil antrenmanlarda da doping testi uygulanacak. Ancak bu uygulama Fransa'da düzenlenecek olan EURO 2016'da başlayacak." dedi.

"Yeni bir kurul atayacağız"

Mete Düren, müsabaka dışı doping kontrollerinin test aşamasında olduğunu belirterek, "Bizim doping kurulu önce Osmanlıspor'un antrenmanına gitmiş. 'Osmanlı'ya yaptık, Beşiktaş'a da gidelim' demişler. Bunlar neye istinaden Osmanlıspor ve Beşiktaş'a gittiler ortada bir şikayet mi var bulgu mu var? Biz bunu önce Almanlar'ın, Mario Gomez için geldiğini düşündük ancak bizim ekibimiz olduğunu öğrenince şaşırdık. Bu durum 'Biz hata yaptık' demekle olacak iş değil. Biz de doping kurulunu lağv ettik. Yerine yeni bir kurul atayacağız." ifadelerinde kullandı.

Oğuzhan Özyakup'a 51 milyon TL!


Alınan numunelerin yine de Köln'e gönderileceği bildirildi.

Beşiktaş'ın eski kulüp doktoru da kurulda!

Bu arada Beşiktaş'ın Nevzat Demir Tesisleri'ne giderek futbolculardan doping testi için numune alanlar yetkililer arasında, kulübün eski doktoru Yardımcı Doçent Doktor İlker Yücesır'ın da olduğu öğrenildi.

Başkan: Prof. Dr. Ömer Taşer

Üyeler:

Prof. Dr. Ahmet Araman

Prof. Dr. Aydın Barlas

Doç. Dr. Erdal Cevher

Dr. Eren Eroğlu

Doç. Dr. Nezih Hekim

Prof. Dr. Sadi Kurdak

Prof. Dr. Gökhan Metin

Dr. Mesut Nalçakan

Prof. Dr. Yavuz Yıldız

Yrd. Doç. Dr. İlker Yücesir


Ospina çılgınlığı!

TFF'den açıklama

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), resmi internet sitesinden yapılan açıklama şu şekilde;

TFF Dopingle Mücadele Kurulu tarafından dün Beşiktaş ve Osmanlıspor kulübü futbolcularına yapılan müsabaka dışı doping kontrolleri kamuoyu nezdinde tartışma yaratmıştır. Müsabaka dışı doping kontrolleri bu sene test aşamasında olan bir uygulamadır. Dün kulüplerimize yapılan müsabaka dışı uygulama, Dopingle Mücadele Talimatı'nın 13. Maddesi'ne kişisel bir yorum katılarak yapılmış ve maksadını aşan bir uygulama olmuştur.

Konuyu değerlendiren TFF Dopingle Mücadele Kurulu başkan ve üyeleri istifalarını vermiş ve istifaları TFF Yönetim Kurulu tarafından 14 Mayıs 2016 tarihinde kabul edilmiştir. Dün alınan numuneler tüm dopingle mücadele uygulamalarında olduğu gibi test laboratuvarlarına gönderilmiştir.

Orhan Yıldırım

Galatasaray'da ikinci Gomez vakası! Radamel Falcao...

Haberin Devamı
YORUM YAZ