MENÜ

KİM BU ADAM? "Hedefim La Liga ya da Bundesliga..."

İstanbulspor'un genç ve başarılı forveti Yakup Zorlu, Türkiye'deki futbol hayatını, hedeflerini ve altyapısını aldığı Fransa'yla ülkemiz arasındaki farkı Fanatik'e anlattı.

KİM BU ADAM? "Hedefim La Liga ya da Bundesliga..."

Yakup Zorlu (solda) arkadaşımız Hakan Ateşler'in sorularını yanıtladı.


İstanbulspor'un genç ve başarılı forveti Yakup Zorlu, Türkiye'deki futbol hayatını, hedeflerini ve altyapısını aldığı Fransa'yla ülkemiz arasındaki farkı Fanatik'e anlattı.

2. Lig Beyaz Grup'ta mücadele eden İstanbulspor, lig liderliğini büyük çekişme yaşadığı Ümraniyespor'a kaptırdı ve Ümraniye gelecek sezon PTT 1. Lig'de oynamaya direkt olarak hak kazandı.

Ümraniye rötarı...

Lig ikincisi İstanbulspor ise, bu konumunu korumayı haftalar öncesinden garantilemiş ve Ümraniyespor'la amansız bir liderlik mücadelesine girmişti. Ancak Güngören Stadı'ndaki 3-0'lık Ümraniye mağlubiyeti Sarı Siyahlılar'ın PTT 1. Lig hayallerinin belki de biraz rötar yapmasına sebep oldu.

İstanbulspor play off'ta bu hayalini gerçekleştirmeye çalışıyor. Sarıyer'i eleyen İstanbul, yarı finalde Bandırmaspor'la mücadele ediyor.

Fransa altyapısı...

Sarı Siyahlılar'ın play off'taki en büyük kozlarından bir tanesi de, 17 yaşına kadar Fransa'da yaşamış, tüm futbol altyapısını burada almış ve ailesi hala Fransa'da yaşayan Yakup Zorlu...

24 yaşındaki 1,87cm boyundaki oyuncu Türkiye - Fransa hattındaki mücadelesini, hedeflerini, örnek aldığı oyuncuları Fanatik için açıkladı.

- Ümraniye maçı sizin için çok önemliydi ama 3-0 gibi farklı bir skorla kaybettiniz? PTT 1. Lig play off'a kaldı bu konuda neler söyleyeceksiniz?

* Biz aslında bu maçtan çok umutluyduk. 0-0'ken kaçırdığım bir gol var. Onu atsaydım maç çok farklı olurdu. Daha sonra gördüğümüz kırmızı kart takımı etkiledi. Biz istediğimiz oyunu oynarsak rakibimiz olmadığını düşünüyoruz. Tüm rakiplerimizi geçip, PTT. 1 Lig'e gitmek istiyoruz. Kendimize güvenimiz tam...

"ACELECİ DAVRANMAYACAĞIM"

- Gelecek sezon için sana hem PTT 1. Lig'den hem de Süper Lig'den teklifler olduğunu biliyouz. Kısa vadade hedefin ne?

*Evet, Transfer teklifleri oldugu doğru. Zaten Giresunspor'da da oynarken az süre almama rağmen mücadele ettiğim takimlaron hepsinden teklif gelmişti her futbolcuda oldugu gibi benim de hayalim, hedefim bir an evvel Süper Lig'de oynamaktı. Menajerimin ikazlarina rağmen ben transfer olmak, bir an evvel Süper Lig'e gitmek istedim ve Erciyespor'a transferim gerçekleşti.

Maalesef Erciyesspor'da cok fazla sans verilmedi. gelen teknik direktörler de lig tecrübesi olan santraforları oynattılar. Yapacak bir sey yoktu. İstanbulspor'da 2017 sezonunun sonuna kadar kontratım var ve ilk hedefim takımımla playoff'tan bir üstlige PTT'ye cıkmak ve daha sonra da inşallah Süper Lig'e çıkmak. Üst liglerden transfer teklifleri var ama ben işime bakiyorum. Transfer işleri ile yıllardır beraber çalıştığım menajerim Mustafa Demir ilgileniyor zaten. istanbulspor'da çok mutluyum. çok iyi bir yönetim ve teknik heyet var ve bunlarin hepsinin bir arada olmasi benim kariyerimin açısından çok büyük bir avantaj diye düşünüyorum. Umarım takımımla Süper Lig'e kadar ulaşabiliriz.

"TERCİHİM TÜRK MİLLİ TAKIMI AMA ÇAĞIRMIYORLAR ..."

-Fransa doğumlusun... Avrupa altyapısını almış oyuncuların neler yaptıklarını son yıllarda daha iyi görüyoruz. Hikayeni kısa da olsa anlatır mısın?

*Fransa, Orléans doğumluyum. Ailem hala orada yaşıyor. Aklımda aslında küçük yaştan beri Türkiye vardı. 17 yaşında gelmek kısmet oldu. İlk Kartalspor'da denendim ve burada kaldım. Hedefim de Milli Takım da var.

-Fransa'dan ve Türkiye'den teklif alsan?

*Ben her zaman, her ortamda Türkiye'yi seçerim. Burada profesyonelce düşünemem. Ama çağırmıyorlar işte... (Gülüyor) Gerçi belli olmaz bakarsın, Fatih Terim hoca play off maçlarımı izlemeye gelir ve beni A milli takima çağırır. Bu da bir ilk olur. İstanbulspor'dan A Milli Takıma santrfor gider. Milli Takım için illaki Fenerbahçe, Galatasaray ya da Beşiktaş'ta mı oynamak lazım?

"UMUT BULUT ÖRNEK OYUNCU..."

*Dünyada beğendiğin örnek aldığın forvetler kimler?

-Drogba, Anelka, Ibra ve Torres'i büyük beğeniyle izliyorum. Türkiye'de Burak Yılmaz ve Umut Bulut. Santrafor olarak yakında herkes beni begenecek inşallah!

"HERKES HER YERDE OYNAMAK ZORUNDA"

Ben tipik bir santrfor olmama rağmen sağ ve sol önde de oynama kapasitesine sahibim. Bir kaç pozisyonda oynamak artıdır. Maç içinde takımına defans ve ofansta maçın akışına göre her türlü katkı sağlayabilirsiniz. Hatta Erciyesspor'dayken ligin son maçı Galatasaray'a karşıydı ve kalmayı garantilemişti. Son 10 dakika oyuna girip önliberoda çok başarılı oldum. O kısa sürede çok topla buluştum.

Bana farketmez. Dediğim gibi artık herkes her yerde oynamak zorunda...

"AVRUPA'DA ABİ-KARDEŞ İLİŞKİSİ YOK"

- Türkiye'de özellikle forvetlerin çok inişli çıkışlı dönemler yaşadığını görebiliyoruz. Bir gün alkışlanan diğer gün yuhalanıyor, ıslıklanıyor. Sana hiç denk geldi mi böyle bir durum?

* Forvette beklenti tabii ki fazla. Bana olmadı ama olabilir. Normaldir. Alışmak zorundayız. İnsanlar artık internete giriyor, kim kaç gol atmış bakıp, yorum yapıyor. Başka bir kriteri yok insanların... Bu maalesef scouting sistemi olmayan kulüplerde böyle...

Bir de Avrupa'da abi-kardeş ilişkisi yok. Başarılı olan, hak eden formayı alıyor. Benim de bir baska hedefim Avrupa'ya gitmek. Aslında kısa bir dönem Almanya'da VFB Lübeck klübünde oynadım. Tam iyi bir çıkış yakalamıştım maalesef takımın o dönem finans sorunlari vardı. Alman federasyonu bir altlige düşürdü kontrat şartlarımız kulübe fazla gelince karşılıklı fesih yaparak tekrar menajerim ile Giresunspor'a gittik. Gelecekte Bundesliga ya da La Liga'da oynamak isterim. Başarı için hiçbir zaman geç değildir.

"KENDİNE BAKACAKSIN"

-Türkiye'de ne yetenekler vardı, hepsi kayboldu gitti. Bunları görünce hırslanıyor musun, 'Ben böyle olmayacağım' diyor musun?

*Bunun bir sebebi de takımlarda çok yönetici ve teknik heyet değişikliği olması... Başarı istikrarla gelir. Türkiye'deki birçok takımın maddi sorunlar yaşaması, sorumluluklarını yerine getirememesi ve futbolcu yetiştirememesi sonucudur tüm bunlar. Bir teknik heyet en az 2 sezon takımda olmalı.

İletişim çağında her şey çabuk unutuluyor. Bugün varsın, yarın yok. Onun için kendine iyi bakmak zorundasın, profesyonelce yaşaman lazım. Kendine bakmazsan, birgün mutlaka ortaya çıkar ve her şey çok geç olabilir. Artık yaşadığım tecrübeler beni cok profesyönellesştirdi.

"YABANCI SERBEST OLMALI"

-Yabancı sınırlaması çok tartışıldı, hala konuşuluyor.

*Bir ara ben de 'Herkes Türk olsun' diyordum ama futbolda, sitemde dünyanın geldiği nokta da ortada. Takımda rekabet olmalı. Türkiye'ye gelen yabancılar gerçekten kaliteli olmalı bakıyorsunuz Süper Lig ve PTT'de santrforların nerdeyse çoğu yabancı ve A Milli Takım'da alternatifsiz kaliyor. Aslında hocalar genc Türk forvetlerede biraz daha yetiştirici ve sabırlı olsalar bu sayı dengelenecek ve Türk futbolu daha kaliteli hale gelecek.

"VAN PERSIE ve FERNANDAO!"

- Bu sene Türkiye'ye adeta yıldız yağdı. Eto'o, Van Persie ve Mario GomeZ... Eto'o'dan bu çıkışı bekliyor muydun? Van persie çok sorun yaşadı hocasıyla...

* Açıkçası Eto'o'dan bu çıkışı bekliyordum. Adeta futbol için yaşıyor. Chelsea'de de 'yaşlı' deniyordu. Dediğim gibi kendine bakmakla da ilgili bir durum. Futbola faydalı olmak istiyor, bunu da başarıyor. Van Persie çok kaliteli ve kendini dünyaya ispatlamış. Evet, teknik direktör ve futbolcu arasında sorunlar her zaman oluyor ve bunu fazla abarmadan karşılıklı saygı göstererek devam etmek lazım. Neticesinde Fernandao da çok iyi bir santrfor... Değitirerek oynatması ikisini, bence çok anormal değil. Mario Gomez de çok iyi çıkış yaptı ve şu an Alman milli takımındaki yerini geri aldı.

"BEN BÖYLE BAŞKAN GÖRMEDİM"

- Biraz da İstanbulspor'dan bahsedelim. 90'lardan 2000'lerin başına kadar gerçekten güçlü bir İstanbulspor vardı. şimdi ise o günelerinden uzak...

* O günlere geri gelmek için çok ciddi adımlar atılıyor. Kulüp kendini çok geliştirmiş. Benim Türkiye'de gördüğüm en iyi kulüp... Tesisler komple yeni... Önünde büyük ve güzel çim sahalar calışma imkanlari her türlü mevcut. Çıkan yemekler ha keza . Çok iyi bir yönetimin yanı sıra çok iyi de bir teknik heyetimiz var. İyi bir profesyOnelliğin yanı sıra güzel de bir aile Ortamı var. Psikoloğumuz dahi var. Sürekli bizimle ilgileniyor. Türkiye'de kaç takımıN psikoloğu var?... Bize destek oluyor. Başkanımız da aynı şekilde. Ben böyle mütevazı başkan görmedim. Bu kulübün kısa vadede de iyi yerlere geleceğine inanıyorum.

"SÜPER LİG ABARTILIYOR"

* Bunu inanarak söylüyorum. Süper Lig'de zaten abartıldığı kadar zor değil bence... Bunu Erciyes'teyken Galatasaray karşısında oynadığımda da gördüm.

Haberin Devamı
YORUM YAZ