MENÜ

Lucescu'da büyük gün 21 Mayıs!

Fenerbahçe’nin de istediği Lucescu’da geri sayıma geçen Galatasaray için büyük gün belli oldu. Rumen hocanın kontratı 21 Mayıs’ta bitiyor. Aynı gün Shakhtar, Ukrayna’da kupa finaline çıkacak. Sarı-Kırmızılılar, maçın ardından detayları görüşmek üzere Luce’yle söz kesti.

Lucescu'da büyük gün 21 Mayıs!

Galatasaraylı yöneticiler bir süre önce yeni sezonda takımın başına geçmesi için Mircea Lucescu ile ön protokol sağlamış ve yüzde 85 oranında anlaşmaya varmıştı.

Ancak çok sayıda talibi bulunan 70 yaşındaki çalıştırıcı konusunda Fenerbahçe’nin de devreye girmesi işleri karıştırırken, Aslan geri adım atmadı. Mircea Lucescu, kendisiyle detayları görüşmek isteyen Sarı-Kırmızılı yöneticilere tarih verdi. Rumen hocanın 21 Mayıs’ta Shakhtar Donetsk’le olan mukavelesi sona eriyor.

Aynı gün Shakhtar, Ukrayna Kupası Finali’nde Zorya Luhansk ile kozlarını paylaşacak. Luce, bu maçın ardından Galatasaray’la masaya oturabilecek. Bu görüşmede, paranın ikinci planda olacağı da gelen haberler arasında.

Oğlunu da getirecek

Lucescu’nun Galatasaray’la kesin olarak anlaşması halinde, oğlu Razvan Lucescu’yu da İstanbul’a getireceği öğrenildi. Şu an Yunanistan’da Skoda Xanthi’yi çalıştıran Razvan’ın, konuyla ilgili olarak, “Babam anlaştıktan sonra benim için sorun olmaz. Sözleşmemi fesh edebilirim” dediği ifade ediliyor.

Florya ona emanet

Sarı-Kırmızılılar, Florya’yı Lucescu’ya emanet etmeyi planlıyor. Transferleri, kalacak oyuncuları ve her türlü kamp programını da Rumen hocaya bırakacaklar. Galatasaray Yönetimi, UEFA’dan gelen ceza doğrultusunda oluşan sıkıntılı süreci Luce’nin önderliğinde aşıp, daha sonra farklı bir yol haritası çizmeyi planlıyor.

‘Motivasyonunu kaybetti’

Shakhtar bu sezon ligi Dinamo Kiev’e kaptırırken, UEFA Avrupa Ligi’nde de yarı finalde Sevilla’ya elenmişti. Elinde sadece Ukrayna Kupası Finali kalan Shakhtar’ın düşüşüne Lucescu’nun çok üzüldüğü öğrenilirken, oğlu Razvan Lucescu bu kötü gidişin sırrını açıkladı. Razvan, Ukrayna’da yaşanan savaş ortamı nedeniyle babasının motivasyonunun kaybolduğunu ve yıldızların birer birer gittiğini söyledi. Bu yüzden Luce’nin ayrılmasının en doğru karar olduğunu dile getirdi.


Tarihin en pahalı kova transferleri!



Haberin Devamı
YORUM YAZ