MENÜ

Koç Spor Fest'ten Olimpiyatlar'a

Koç Holding’in üniversite gençliğini spor, eğlence ve rekabetle buluşturduğu ‘Koç Spor Fest’in final turu, Akdeniz Üniversitesi’nde start aldı. Bir önceki Koç Fest’te zafere ulaşan 12 sporcumuz ise, bu yaz Rio’da ülkemizi temsil edecek.

Koç Spor Fest'ten Olimpiyatlar'a

86 üniversitenin 10 farklı branşta yaklaşık 6 bin öğrenciyle katılım gösterdiği Koç Spor Fest’e, bu yıl ev sahipliğini Akdeniz Üniversitesi yaptı. Türkiye’nin en geniş katılımlı gençlik ve spor festivalinin büyük finalleri çarşamba günü resmi açılışla başladı.

Açılışta konuşan Koç Holding Kurumsal Marka Müdürü Okyar Tuncel, “Türkiye’nin olimpik geleceğine yatırım yapmaktan, üniversiteli sporcuları desteklemekten gurur duyuyoruz. Rio Olimpiyatları’na 10 bin sporcunun katıldığı dikkate alınırsa, Koç Spor Fest’in ulaştığı nokta ve yarattığı etkileşimi daha net görebiliriz” derken, Rio’da Türkiye’yi gururlandıracak üniversiteli sporcuları da tebrik etti.

5 Ağustos’ta Brezilya’da

Geçtiğimiz yıl Isparta’daki Koç Fest finallerinde 100 metrede Türkiye rekoru kıran milli atlet Ramil Guliyev, eskrimci İrem Karamete ve milli yüzücümüz Viktoria Zeynep Güneş, bu yıl bizi Rio’da temsil edecek. Ayrıca yelkende Alican Kaynar ve Nazlı Çağla Dönertaş, tekvandoda Nur Tatar, atıcılıkta Erdinç Kebapçı ve Yavuz İlnam, atletizmde Ercan Muslu ve Kıvılcım Kaya Salman, cimnastik’te Ferhat Arıcan, güreşte ise Buse Tosun Türkiye’yi Rio’da gururlandıracak üniversiteli sporcular arasında yer alacak.

Aslıhan Çil

Haberin Devamı
YORUM YAZ