MENÜ

Hikmet Karaman: Biz büyük bir takımız

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Hikmet Karaman önemli açklamalarda bulundu.

Hikmet Karaman: Biz büyük bir takımız

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, Spor Toto Süper Lig’in ikinci yarısında başarılı bir performans ortaya koyamamalarına karşın hala düşme hattının 4 puan üzerinde bulunduklarını ve bunun da önemli bir şey olduğunu söyledi.

Mehmet Cengiz Tesisleri’ndeki antrenman öncesi gazetecilere açıklamalarda bulunan Hikmet Karaman, Trabzonspor karşısında aldıkları 6-0’lık yenilgi nedeniyle yaşadıkları üzüntüyü dile getirip ligdeki durumlarını değerlendirdi. Skordan dolayı herkesten daha çok kendilerinin üzüldüğünü belirten Karaman, "Futbolda her türlü netice oluyor. Biz de buna benzer bir netice aldık. Önümüzde iki maç var. Son iki maça girerken, düşme hattındaki takımlardan 4 puan önde olan biziz. Bir gerçek var ki ben ne olduğumu biliyorum. Kimseye de pabuç bırakmam. İkinci yarıda alınan kötü sonuçlara rağmen hala düşme hattının 4 puan önündeysek, biz büyük bir takımız." diye konuştu.

Yapıcı eleştirileri dikkate aldıklarını ve takıma destek olunması gerektiğini vurgulayan Karaman, şunları söyledi:

"Yaralının beynine kurşun sıkmak yerine, yaralıyı tedavi edeceksin. Takım tutmak ve takımı sahiplenmek budur. Çaykur Rizespor bu sezon Türkiye Kupası’nda yarı final oynadı. İkinci yarıda aldığımız sonuçlar istediğimiz gibi değil. Bazı şeyleri daha iyi yapabilseydik, bugün çok farklı yerlerde olabilirdik. Tabii ki eleştiri olacak, insanlar kızacak. Bunun bir de tedavi yönü olacak. Ben tedavinin ne olduğunu biliyorum. Oyuncularla toplantı yapıyorum. Şampiyonlar Ligi’nde 7-0 veya 8-0 yenilen takımlar var. Önemli olan ayakta kalabilmek. Biz ne yapacağımızı biliyoruz."

"Bu takım ligi selametle bitirecek"

Hikmet Karaman, kalan iki maçı da en iyi şekilde geçip ligi tamamlayacaklarını dile getirerek, "Bu takım ligi selametle bitirecek. Ondan sonra herkes istediğini konuşsun. Şu anda konuşma zamanı değil." dedi. Sezonun ilk yarısında 24 puan toplayan takımı da kendilerinin idare ettiğini vurgulayan Karaman, "İkinci yarı her şeyi çok mu yanlış yapmaya başladık? O zaman iyiydik de şimdi mi kötü olduk? Öyle bir şey yok. Takımını tutan ve şehrini seven taraftar, maçın skoru ile ilgili küskün ve kızgın olma konusunda haklıdır. Ben de kızıyorum ama olan oldu. Bunun hesabını verecek kişi de benim." şeklinde konuştu.

Çaykur Rizespor küme düşmüş gibi eleştiriler yapıldığından yakınan tecrübeli teknik adam, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu nasıl Çaykur Rizesporluluk? Ben buradayım. Bu takımı nereden aldığımı, nereye geldiğimizi, lige nasıl başladığımızı biliyorum. Bu oyuncu grubu, bütün şanssızlıklara rağmen ayakta kalmıştır. Bu takım aslanlar gibi cumartesi günü sahaya çıkıp görevini yapacaktır. Cumartesi günü son sözü biz söyleyeceğiz. Lige renk vermek ve iddialı olmak için buraya geldik."

Gaziantepspor maçı hazırlıkları

Yeşil-mavili futbolcular, teknik direktör Hikmet Karaman yönetiminde Gaziantepspor maçının hazırlıklarını sürdürdü.

Antrenmana, sakatlığı devam eden Robin Yalçın katılmazken, Kweuke ve Eren Albayrak takımdan ayrı çalıştı. Isınma bölümünün ardından kondisyon ağırlıklı bir çalışma yapan futbolcular, yarı sahada çift kale maçla idmanı tamamlad

Haberin Devamı
YORUM YAZ