MENÜ

UEFA'nın kralı Emre Can

Herkes Dortmund maçında yaşadığı sakatlık yüzünden sezonu kapattığını düşünürken, O, Villarreal’e sahayı dar etti. Liverpool’un Türk asıllı yıldızı Emre Can, 32 top çalmayla Avrupa Ligi rekoru kırarken, haftanın en iyi 11’ine de adını yazdırdı.

UEFA'nın kralı Emre Can

İspanyolların damga vurduğu Avrupa Kupaları’nda İngiliz temsilcisi Liverpool, Villarreal’i 3-0 gibi net bir skorla mağlup etti ve UEFA Avrupa Ligi’nde adını finale yazdırmayı başardı. En son 2000-2001 sezonunda bu kupayı müzesine götüren Kırmızılar, 4. şampiyonluğunu elde edebilmek için finalde son şampiyon Sevilla ile kozlarını paylaşacak. Net bir skorla İspanyol ekibini kupa dışına iten Kırmızılar’da maça damga vuran isimse Türk asıllı Alman yıldız Emre Can oldu.

Harika geri dönüş

Dortmund maçı sonrası sezonu kapattığı belirtilen genç oyuncu, 20 günde uzak kaldığı sahalara muhteşem döndü ve görev yaptığı ön libero bölgesinde İspanyollar’a top yüzü göstermedi. 10 kez ikili mücadele kazanan ve takımının kontratak kurgusunda kilit adam olan genç oyuncu, 32 top çalma istatistiği tutturarak bu alanda Avrupa Ligi rekoru kırmayı başardı. Avrupa Ligi’nde ‘Haftanın 11’i’ne de seçilen Emre için sosyal medyada ‘Futbolun Rolls Royce’u’ yorumları yapıldı. Emre Can, bu sezon 51 maça çıktı ve 2 gol, 3 asistlik bir istatistik yakaladı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ