MENÜ

Riekerink'ten derbi mesajı!

Galatasaray Teknik Direktörü Riekerink, Süper Lig’de hafta sonu oynanacak olan Beşiktaş derbisi öncesi Sarı-Kırmızılı kulübün resmi internet sitesine açıklamalar yaptı.

Riekerink'ten derbi mesajı!

Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinde oynanan Çaykur Rizespor ve Spor Toto Süper Lig’de hafta sonu oynanacak olan Beşiktaş karşılaşması öncesinde Galatasaray.org’a açıklamalarda bulundu.

Kupa maçlarının her zaman sürprizlere açık olduğunu anlatarak sözlerine başlayan Hollandalı teknik adam, antrenörlük kariyerindeki bir tecrübesini de paylaşıp, “Kupa maçları, özellikle de tek ayaklı olduğunda, sürprizleri içinde barındırabilir. Ajax’ın genç takımının (Jong Ajax) başında olduğum dönemde, biz de üst ligden (De Graafschap, Twente, Telstar) üç takımı eleyerek yarı finale yükselmiştik. Ve yarı finalde Utrecht ile berabere kalmamıza rağmen penaltı vuruşlarıyla elenerek final oynama şansını kaçırmıştık. Burada ise Rizespor’a karşı iki ayaklı bir mücadele verdik, ilk maçta iyi oynadığımızı düşünüyorum, orada son dakikada attığımız gol yarı finalin kaderini belirlemesi açısından bizim adımıza önemli bir fark yarattı. Hakan Balta’nın doğru olmayan bir kırmızı kartı vardı. Bu durum maçın biraz daha duygusal olmasına sebebiyet vermişti; ancak sonunda bizim için iyi bir netice ortaya çıktı” diye konuştu.

Jan Olde Riekerink, kupadaki hedefin kendileri için ne kadar değerli olduğunu bilerek sahaya çıktıklarını vurgulayarak, “Sadece futbolcular veya burada çalışanlar adına değil; aynı zamanda kulübümüz için de önemli bir maç olacaktı. Ve ben 90 dakika boyunca oyuncularımın bu sorumluluğun farkında olarak mücadele ettiklerini hissettim. Maçı kazanmamız mutlak bir zorunluluk olsaydı, oyuncularımın onu da yapacaklarını biliyorum. Ancak sahada mental olarak güçlü kalmaları ve Türkiye Kupası’ndaki hedefin kulüp için ne kadar değerli olduğunu herkese hissettirmiş olmaları, bu maç için önemli bir mesajdı. Evet, ilk maçın sonunda önemli bir avantaj elde etmiştik; ama kupa maçları, her zaman sürprize açıktır. Takım, kulübe karşı duyduğu sorumlulukla da beraber, maçın ilk dakikasından itibaren bir sürprize izin vermeyeceğini hissettirdi ve rakibine de ümitlenme şansı vermedi” sözleriyle oyuncularını tebrik etti.

Hollandalı teknik adam, Çaykur Rizespor karşısında önemli gol fırsatlarının yakalandığının hatırlatılması üzerine, “Bursaspor karşısında da birçok gol pozisyonumuz vardı. Göreve geldiğim ilk maçta Eskişehir deplasmanında üç gol atsak da sadece bir kez ciddi bir gol şansı yakalayabilmiştik, iyi bir görüntü değildi. Tabii ki o günden bu yana sakatlıkları geçen oyuncularımız oldu, daha geniş bir kadroyla çalışabilmeye başladık, ki burada sağlık ekibimize de teşekkür etmemiz gerekir. Ve son maçlarda biraz daha ofansif bir takım olduk, daha fazla pozisyon bulmaya başladık” ifadelerini kullandı.

Savunmada ise daha fazla birlikte hareket ettiklerini belirten Riekerink, bunun ötesinde topa daha fazla sahip olduklarını ve oyunu oynamaya başladıklarını anlatarak, “Oyuncularımın saha içindeki tutkusundan ve sahip olduğumuz takım ruhundan memnunum” dedi.

Jan Olde Riekerink, 6 Şubat’taki Konyaspor maçının ardından A Takım ile ilk kez sahaya çıkan Sinan Gümüş ile ilgili olarak ise, “Geri dönüş süreciyle alakalı olarak en önemli rolü Orhan Atik’in oynadığını söyleyebilirim, 21 Yaşaltı Takımı’nda Sinan’la çalışmıştı. O, iyi bir antrenör ve oyuncuların olumlu veya olumsuz özelliklerini çok iyi biliyor. Sinan konusunda da bana en doğru bilgileri o verdi. Ciddi sakatlıktan gelen bir oyuncu için geri dönüş süreci son derece hassas bir şekilde değerlendirilmeli. Sağlıklı olabilirsiniz; ama bu, maçları oynamak için yeterli seviyeye çıktığınız anlamına gelmeyebilir. O yüzden dikkatli bir şekilde ilerlemeliyiz. Aldığı süre içinde herkesin üzerinde çok iyi bir etki bıraktı. Bu, aynı zamanda onun için de bir testti. Eğer iyi ve sağlıklı bir şekilde oynamaya devam ederse, dakikaları da artacaktır” diye konuştu.

Hollandalı teknik adam, Beşiktaş karşılaşmasıyla ilgili olarak da, “Ligdeki her takım, bir sezonda 34 maç oynuyor, 31. maçlar geride kaldı. Bir takım şampiyon olacak. Herkes bu maçı bekliyor. Ama şampiyonluk, bir maçta ne yaptığınız ile değil; tüm bir sezon yaptıklarınızla alakalıdır. Biz kendimize odaklanmalıyız. Avrupa vizesini alabilmek için elimizde iki şans var. Ve bunlardan biri de ligi gerekli pozisyonda tamamlamak. Bunun için şansımız devam ediyor; o yüzden üç maçımızı da kazanıp, diğer takımların hata yapmasını bekleyeceğiz” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ