MENÜ

Leicester başardı, sıra Beşiktaş'ta!

Beşiktaş’ı 3 sezon üst üste şampiyon yapan Gordon Milne, eski takımı Leicester City’den sonra Kara Kartal’ın da mutlu sona ulaşmasını  istediğini belirterek, “Eğer öyle olursa bu yıl 2 şampiyonluk birden yaşayacağım ve bu da hayatımın en mutlu anı olacak” dedi.

Leicester başardı, sıra Beşiktaş'ta!

Beşiktaş’ın efsane teknik direktörü Gordon Milne, aynı zamanda bir Leicester City efsanesi... Milne, eski takımının Premier Lig’de şampiyon olup tarih yazmasından sonra “Sıra şimdi Beşiktaş’ta” dedi. Vodafone Arena’nın açılışı için hazır İstanbul’a gelmişken seyahatini uzatan Milne ile buluştuk. Eski yöneticiler Erhan Solu, Metin Keçeli ve eski futbolcu Adem Mert’in de bulunduğu buluşmada konu elbet Beşiktaş ve Leicester oldu. Milne, doğup büyüdüğü Leicester’ın şampiyonluğundan çok mutlu olduğunu söyledi.

OĞUZHAN ÇOK TEKNiK VE ZEKi

Siyah beyazlılara üst üste 3 şampiyonluk yaşatan Milne, yıllar önce Leicester City’yi de İngiliz 2. liginde 3. yapıp bugünkü Premier Lig’e çıkardığını hatırlattı. Milne, “Beşiktaş da şampiyon olursa 2 şampiyonluk birden yaşayacağım ve bu hayatımın en mutlu anı olacak. Beşiktaş, ligin en başarılı ekiplerinden. Gomez, Quaresma, Sosa ve Atiba çok önemli isimler. Oğuzhan da çok teknik ve zeki bir oyuncu. Bireysel özelliklerinin yanında oyuncular çok da iyi birer takım oyuncusu.”

Beşiktaş'ta Marcelo tamam!

TARAFTARLA AKRABA GiBiYDiK

Milne, Beşiktaş’ı çalıştırdığı yıllardaki ilişkileri ise şöyle anlatıyor: “Fulya’da atmosfer başkaydı. Antrenman sahasının yanından geçenler ile akraba olmuştuk. İdmanlar aile ortamı gibiydi. Kimi Şifo’ya, kimi Gökhan’a, kimi de Feyyaz’a takılırdı. Ulvi, Belgrad Ormanları’nda yaptığımız krosu sevmezdi.”

Forvete sürpriz aday: Diabate

LEICESTER’I PREMIER LİG’E TAŞIDI

Gordon Milne, Beşiktaş’ın başına geçmeden önce 1982-86 arasında Leicester City’yi çalıştırdı. Milne, 1982-83’te takımı üçüncü yaparak alt ligden o zaman adı 1. Lig olan bugünkü Premier Lig’e taşıdı. Milne, o dönem Lineker ile de çalışma fırsatı buldu.

Kaynak: Hürriyet

Beşiktaş'ta Arena seferberliği!

Haberin Devamı
YORUM YAZ