MENÜ

Beşiktaş için müthiş rakam! 50 milyon Euro...

Beşiktaş'ta bazı oyunculara yurt dışından gelen tekliflerin toplamda 45-50 milyon Euro'ya ulaştığı belirlendi.

Beşiktaş için müthiş rakam! 50 milyon Euro...

Transferde yeni bir strateji uygulayan siyah-beyazlılar, Avrupalı scoutlar ve menajerlerin takibinde bulunan futbolcuları satması halinde çok ciddi bir gelir elde edecek. Ancak yönetim iskelet kadroyu korumak istediği için sezon sonunda en fazla iki oyuncuyu elden çıkarmanın planlarını yapıyor.

Son yıllarda yaptığı isabetli transferlerle dikkat çeken Beşiktaş Yönetimi iki sene önce başlatılan planlamanın meyvelerini toplamaya devam ediyor. Siyah-beyazlı kulübün, genç oyuncular için yurt dışından ciddi teklifler aldığı belirlendi.

İki yıldır dünyanın önde gelen scoutlarını ve menajerlerini Türkiye’ye davet eden ve bu planlamanın sonucu olarak Demba Ba, Atınç Nukan ve Ersan Gülüm gibi oyuncuları yüksek bedeller karşılığında elden çıkaran Beşiktaş Yönetimi, yeni sezon için gelen teklifleri değerlendirmesi durumunda kasasına 45-50 milyon euro arasında para koyabilecek.

Leicester başardı, sıra Beşiktaş'ta!

Şenol Güneş yönetiminde oynadığı futbolla alkış toplayan takımın iskeletini bozmamak için gelen tekliflerin hepsini kabul etmeyi düşünmeyen siyah-beyazlı yönetim, bu planlama sayesinde Şampiyonlar Ligi’ne girmeden önemli bir gelir kaynağı daha yaratmış oldu. Bonservisi Fiorentina’da olan Mario Gomez dahil, Oğuzhan Özyakup, Gökhan Töre, Ricardo Quaresma, Jose Sosa, Kerim Frei, Cenk Tosun ve Denys Boyko gibi oyuncuları transfer piyasasına sokan siyah-beyazlılar sezon sonunda en fazla iki oyuncu satmayı planlıyor.

Beşiktaş'ta Marcelo tamam!

Başkan Fikret Orman’ın özellikle Porto, Sevilla, PSV ve Ajax gibi kulüplerin transfer stratejilerini incelemesiyle başlattığı yeni yapılanmanın, Türkiye’de başka hiçbir kulüp tarafından uygulanmadığı ortaya çıktı. UEFA denetimi altında olduğu dönemlerde bu planlama sayesinde mali anlamda rahat nefes alan siyah-beyazlı yönetimin, transfer döneminde alacağı oyuncuların ise ileride kulübe para kazandıracak isimler olacağı aktarıldı.

Forvete sürpriz aday: Diabate

25 milyon euro kasada

Beşiktaş bu sezon sattığı üç futbolcudan tam 25 milyon euro kazandı. Demba Ba’yı 13 milyon euro bonservis bedeli karşılığında Shanghai Shenhua’ya, Atınç Nukan’ı 5 milyon euroya Red Bull Leipzig’e gönderen siyah-beyazlılar, Ersun Gülüm’ü ise 7 milyon euroya Hebei China Fortune’a satmıştı.

Beşiktaş'ta Arena seferberliği!

8 gol attı

Kartal’ın nöbetçi golcüsü Cenk Tosun, Süper Lig’de 8 gole imza atarken, Mario Gomez 24 kez ağları salladı. Sakatlıktan yeni çıkan Gökhan Töre ise 4 gol kaydetti.

Kaynak: Milliyet

Haberin Devamı
YORUM YAZ