MENÜ

Şampiyonlar Ligi Finali'nde efsane kapışma

Devler Ligi’nde Atletico Madrid ile Real Madrid, iki sene sonra yine finalde kapışacak.

Şampiyonlar Ligi Finali'nde efsane kapışma

Şampiyonlar Ligi’nde finalin adı ikinci kez Atletico Madrid-Real Madrid oldu! Daha önce 2014 yılında, Portekiz’in başkenti Lizbon’daki finalde kapışan iki takım bu kez kozlarını İtalya’nın Milano kentinde paylaşacak.

Bu mücadele bir bakıma, futbolculuk dönemlerinde de yıldız isimler olan Atletico’nun hocası Diego Simeone ile Real’in teknik direktörü Zinedine Zidane’ın savaşına da sahne olacak. Atletico’da Arda Turan, Diego Costa ve Falcao gibi yıldızlarını kaybetmesine rağmen takımı hâlâ dimdik ayakta tutan Arjantinli çalıştırıcı, Bayern Münih ve Barcelona gibi devleri yıkarak geldiği finalde bu kez Real’i yenip, kupayı kazanmak istiyor. La Liga’da da şampiyonluk iddiasını sürdüren Kırmızı-Beyazlılar, 2014’te olduğu gibi bu kez lig zaferinin yanına Devler Ligi’ni de eklemeyi hedefliyor.

Ancelotti’nin yanındaydı...

Daha önce 2002 yılında bu kupayı Real Madrid’in oyuncusu, 2014’te de yine Real’de Carlo Ancelotti’nin yardımcısı olarak kazanan Zidane, bu kez 5 aylık teknik direktörlük kariyerine bir büyük kupayı katmanın hayalini kuruyor. Ocak ayında Rafa Benitez’in kovulması sonrasında Real’in altyapı takımından A Takımı’nın başına geçen Zidane, Los Galacticos’un İspanya’da lig (bitime 2 hafta kala Barcelona ile Atletico 85, Real 84 puanda) yarışına yeniden dahil olmasını ve Şampiyonlar Ligi’nde finale çıkmasını sağladı. Bu arada kupanın üst üste üçüncü kez İspanya’ya (2014 Atletico Madrid, 2015 Barcelona) gitmesi de garantilendi.

‘Bu finalin favorisi yok’

2011 yılından beri Atletico Madrid’in teknik direktörlüğünü yapan Diego Simeone, “Buraya gelene kadar müthiş bir mücadele verdik. Takım elinden gelenin her zaman fazlasını yapıyor. Bana göre bu maçın kesinlikle favorisi yok. Rakibimizle daha önce finalde karşılaştık. Bu kez kazanan taraf olmak istiyoruz. Çok farklı bir final olacak” ifadelerini kullandı.

‘Kazanmaya odaklandım’

Real Madrid’in teknik direktörü Zinedine Zidane, “Finale çıktığımız için çok mutluyum. Teknik adamlık
ile oyunculuk birbirinden farklı. İşin hocalık kısmında daha fazla acı çekiyorsunuz. İkisi de farklı heyecanlar. Finale çıktığımız için mutluyum. Kulüp bana bu şansı verdi ve ben de kazanmaya odaklanmış durumdayım” dedi.

En ucuz 1000 Euro

Milano’daki finalin biletlerinin en ucuzu 70 Euro’dan (233 TL), en pahalısı 440 Euro’dan (1.465 TL) satışa çıkacak. Bir İspanyol taraftarın en ucuz şekilde finali izlemesinin (bilet, otel ve yol dahil) bedeli yaklaşık 1000 Euro (3.331 TL) olacak.

Kazanana 70 milyon Euro

Kupayı müzesine götüren ekip toplamda 70 milyon Euro’yu (233.223.900 TL) cebine koyacak. İkinci olan takımın da ortalama 47 milyon Euro (156.593.190 TL) gelir elde etmesi bekleniyor.

Bu kez çok farklılar

2014’teki kapışmada Atletico Madrid, Godin’in golüyle 36’da öne geçmiş, Real Madrid 90+3’te Ramos’un golüyle maçı uzatmaya götürüp, bu bölümde de Bale, Marcelo ve Ronaldo’nun golleriyle kupayı kazanmıştı. Ancak iki sene önceye göre takımlar bu kez, 28 Mayıs’ta Milano’da gercekleşecek dev maça farklı ilk 11’lerle çıkacak.

Real’de, Portekiz’deki mücadelede sahada olan kaleci İker Casillas, Coentrao, Di Maria, Khedira şu anki kadroda yer almıyor. Varane ise bu sezon yedek bekliyor. Onların yerine bu kez Navas, Pepe, Casemiro, Kroos ve Marcelo oynayacak.

Atletico’da da kaleci Courtois, Miranda, Raul Garcia, David Villa ve Diego Costa, farklı takımlarda kariyerlerine devam ediyor. Tiago’nun ise sakatlığı bulunuyor. Hatırlanacağı gibi şu anda Barcelona’da oynayan Arda Turan da, finalde cezalıydı. Kırmızı-Beyazlılar’da onların boşluğunu Oblak, Gimenez, Saul, Augusto, Griezmann ve Torres dolduracak.




Haberin Devamı
YORUM YAZ