MENÜ

PFDK'dan Rıza Çalımbay'a ceza!

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, geçtiğimiz hafta disipline sevkedilen kulüp ve isimlerin cezalarını açıkladı. Kasımpaşa teknik direktörü Rıza Çalımbay, 1 maç hak mahrumiyeti cezası aldı.

PFDK'dan Rıza Çalımbay'a ceza!

Türkiye Futbol Federasyonu'nun yaptığı açıklamada şöyle denildi:

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun 05.05.2016 tarih ve 86 sayılı toplantısında almış olduğu kararlar aşağıda belirtilmiştir.

1- MEDİCANA SİVASSPOR Kulübü sporcusu ÇAĞATAY ÇEKEN'in, 01.05.2016 tarihinde oynanan MEDİCANA SİVASSPOR - AKHİSAR BELEDİYE GENÇLİK VE SPOR Spor Toto Süper Lig Hasan Doğan Sezonu müsabakasında, rakip takım sporcusuna yönelik şiddetli hareketi nedeniyle takdiren 3 RESMİ MÜSABAKADAN MEN ve 13.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,

2- KASIMPAŞA A.Ş. teknik sorumlusu RIZA ÇALIMBAY'ın, 02.05.2016 tarihinde oynanan KASIMPAŞA A.Ş. - OSMANLISPOR FUTBOL KULÜBÜ Spor Toto Süper Lig Hasan Doğan Sezonu müsabakasında, müsabaka hakemine yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle takdiren 1 RESMİ MÜSABAKADA SOYUNMA ODASINA ve YEDEK KULÜBESİNE GİRİŞ YASAĞI ve 13.000 TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına, Karar verilmiştir.

***
Penaltı itirazından tribüne gönderilmişti

Hatırlanacağı üzere, geçtiğimiz hafta oynanan Kasımpaşa - Osmanlıspor maçında bir hava topu mücadelesinde topa kafayla vuran Omeruo'nun elle oynadığına hükmeden hakem İlker Meral, pozisyonda penaltı düdüğü çalmış ve Kasımpaşalıların büyük tepkisini çekmişti. Rıza Çalımbay da hakeme yönelik sert itirazlarından ötürü tribüne gönderilmişti.

Aykut Demir'e 1 maç men cezası

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Trabzonsporlu futbolcu Aykut Demir’e 1 maç men cezası verdi.

TFF’den yapılan açıklamaya göre, Spor Toto Süper Lig’de Eskişehirspor ile Trabzonspor arasında oynanan maçta, kurul, rakip takım oyuncusuna yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle bordo-mavili futbolcu Aykut Demir’in 1 maç men ve 13 bin lira para cezası almasını kararlaştırdı.


Haberin Devamı
YORUM YAZ