MENÜ

Trabzonspor Başkan Yardımcısı: Cezaya itiraz edeceğiz

Trabzonspor Başkan Yardımcısı Zeki Öztürk, Fenerbahçe maçında yaşanan olaylar için verilen 4 maçlık cezaya itiraz edeceklerini söyledi, "Cezamız bitmeden yeni yapılan Akyazı Stadı'na da geçmek istemiyoruz" dedi.

Trabzonspor Başkan Yardımcısı: Cezaya itiraz edeceğiz

Trabzonspor Kulübü Başkan Yardımcısı Zeki Öztürk, DHA'ya (Doğan Haber Ajansı) özel açıklamalarda bulundu. Bir taraftarın hakeme saldırıda bulunduğu Fenerbahçe maçı için PFDK’nın (Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu) 4 maç seyircisiz oynama cezası verdiğini hatırlatan Zeki Öztürk, gelecek sezonun başlamasına kadar hizmete girecek olan Akyazı Stadı’ndaki ilk 2 maçlarını seyircisiz oynamak zorunda kalabileceklerini belirtti.

"İTİNAZ EDECEĞİZ"

Başkan Yardımcısı Öztürk, Akyazı Stadı’nda seyircisiz açılış yapmak istemediklerini söyledi. Öztürk, 4 maçlık seyircisiz oynama cezasına itiraz edeceklerini açıklarken şunları söyledi:

Oscar Cardozo gidiyor!

"Bu sezon 2 maçlık cezayı Avni Aker'de çekeriz. Görünen o ki 2 maçlık ceza da Akyazı'ya kalacak. Biz sezonu Akyazı'da açmayı planlıyorduk ancak yaşanan bu hadiseler bu kararı etkileyecek. Ceza konusunda federasyona itirazımız olacak. Yönetim olarak henüz bir karar almadık ancak eğer 4 maçlık ceza itiraza rağmen onaylanırsa muhtemelen cezayı Avni Aker'de tamamlarız. Yeni stadımızda seyircisiz oynamak istemeyiz. Görkemli bir açılış ile Akyazı'da maçlarımızı oynamaya başlamak istiyoruz. Ceza tamamlanmadan Akyazı Stadı’na geçmek istemiyoruz. Tabi ki bunları yönetim kurulu toplantısında değerlendireceğiz."

AKYAZI STADI YENİ SEZONA YETİŞECEK

Akyazı Stadı’nın yeni sezona yetişmesi için uğraştıklarını ifade eden Zeki Öztürk, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Bunun için mücadele ediyoruz. TOKİ ile sürekli temas halindeyiz. Stadı yeni sezona yetiştirmek için yoğun bir çaba gösteriliyor. TOKİ'den de bu yönde olumlu görüşler alıyoruz. Biz de işin içerisindeyiz. Herkes elinden geleni yapıyor. Şu an için olumsuz bir tablo görünmüyor. Akyazı Stadı yeni sezona yetişecek."

Bu sezon tribünlerden yeterli desteği alamadıklarını söyleyen Başkan Yardımcısı Öztürk, Akyazı Stadı'nda taraftarlardan beklentilerinin fazla olduğunu vurgularken de şöyle dedi:

Felix Magath'a, Trabzon'u ezberlettiler

"Taraftarımız haklı olarak 2010-11 yılından bu yana demoralize olmuş durumda. Haliyle beklenti içerisindeler. Bursa ve Konya tribünlerde yeni statlarıyla birlikte iyi bir hava yakaladı. Biz de böyle bir beklenti içerisindeyiz. Stat açılana kadarda seyircimizi tribünlere çekmek için bir takım çalışmalarımız olacak. Kombine olsun, yeni düzen olsun, Avni Aker’deki kalıplaşmış gruplanmalar da yeniden şekillendirilecek."

"HAKLIYKEN HAKSIZ DURUMA DÜŞÜYORUZ"

Artık üzücü olayların yaşanmasını da istemediklerini belirten Zeki Öztürk, açıklamalarını şöyle tamamladı:

"Başarının yanı sıra kulübün bozulmuş olan imajını da düzeltmek istiyoruz ama bir taraftan da elimizde olmayan nedenlerle istenmeyen olaylar yaşanıyor. Herkes üzülüyor, biz de üzülüyoruz. Haklı olduğumuz konumda haksız duruma düşüyoruz. Fenerbahçe maçından sonra penaltı konuşulacak yerde farklı konular konuşuyoruz. Yeni sezonda yeni stadımızda inşallah bunların da önüne geçeceğiz."

CEZAYA FARKLI TEPKİLER

Yerel gazetelerin bazıları, Fenerbahçe maçında yaşanan olayların ardından PFDK’nın Trabzonspor’a verdiği cezaya olumlu görürken, bazıları ise faturanın ağır olduğunu savundu. Karadeniz Gazetesi, 'Ucuz yırttık' ifadelerini kullanırken, Ekspres Gazetesi de, 'Bir çocuğun faturası 4 maç seyircisiz oynama ve 915 bin lira para cezası' başlığıyla haberi okuyucularına aktardı. Taka Gazetesi, 'Akyazı’da 2 maç seyircisiz. Bordo mavili yönetim cezaları Avni Aker’de tamamlama kararı alabilir' ifadelerine yer verdi. Günebakış, İlkhaber ve Sonnokta Gazeteleri de, '4 maç seyircisiz ve 915 bin lira' başlıklarıyla haberi manşetlerine taşıdı.

AKAKPO SEFERBERLİĞİ

Bu arada Trabzonspor'da sakatlığı nedeniyle Eskişehirspor deplasmanında forma giyemeyen Serge Akakpo ile hasta olan Yusuf Erdoğan, Çaykur Rizespor maçına yetiştirilmeye çalışılıyor. Yusuf’un iyileştiği ve hafta sonu oynanacak olan karşılaşmada yer alabileceği belirtilirken Akakpo için ise yoğun tedavi programı uygulandığı ifade edildi. Aykut'un da Eskişehirspor maçında cezalı duruma düşmesinin ardından teknik heyetin Akakpo'nun Çaykur Rizespor maçına yetiştirilmesini istediği belirtildi.

Tolga SAĞLAM / TRABZON, (DHA)

Haberin Devamı
YORUM YAZ