MENÜ

Melih Mahmutoğlu: Real Madrid'li oyunculara uymadık

Fenerbahçe kaptanı Melih Mahmutoğlu, Obradovic’in istediklerini yapınca turu kolay geçtiklerini belirterek, “Real Madrid’li oyunculara uymadık, kendi işimize baktık. Şimdi sıra Final-Four’a geldi” dedi.

Melih Mahmutoğlu: Real Madrid'li oyunculara uymadık

'Tribünden geldim'

Fenerbahçe Kaptanı Melih Mahmutoğlu ile taraftar arasında güçlü bir bağ var. Maç sonları bütün tribünleri susturup, taraftarla karşılıklı tezahürat yapıyor.

Tribünlerin içinden geldiğini ve bütün tezahüratları bildiğini söyleyen Melih, “Bir kere yaptık, taraftarın hoşuna gitti. Şimdi gelenek gibi oldu. Madrid’de de soyunma odasından çıkıp bizi desteklemeye gelenlerle karşılık tezahürat yaptık. Biz takım olarak da bundan keyif alıyoruz. Madrid’deki atmosferle Ülker Arena’yı karşılaştıramayız bile. Salon doluydu ama sinemada film izler gibi izlediler. Buraları görünce bizim taraftarın kıymetini daha çok anlıyoruz” dedi.

'Bu daha anlamlı'

Üst üste ikinci kez Final-Four’a kalmanın muhteşem bir duygu olduğunu dile getiren kaptan, “Geçen yıl da mutlu olmuştuk ama bu başarının devamlı olması gerektiğini söylemiştik. İkinci kez yapınca daha anlam kazandı bence. Sezon başında Obradovic beni kaptan yaptı. Kaptan olarak Final-Four’da oynamak benim için ayrı bir gurur olacak. Geçen yılın şampiyonu Real Madrid’i geçerek hedefe ulaşmak işi daha güzel kıldı. Final-Four’da Laboral ile eşleştik. O maça kadar da her türlü hazırlığımızı yapacağız. İyi hazırlandığımızda neler yaptığımızı şu ana kadar gösterdik zaten. O maç için şimdiden çok heyecanlıyım” diye konuştu.

'Obra'yı dinleyince'

Seri öncesi İstanbul’da kaybetmeyeceklerine inandıklarını ifade eden Melih, “Atmosferi, taraftarın rakibe yaptığı baskı, bize verdiği coşkuyu düşündüğümüzde Real Madrid’den daha iyi bir takım olduğumuzu da bilerek 2-0 olmasını bekliyorduk. İspanya’da da rakip oyunculara uymadan, sadece sahaya konsantre olarak işimizi yaptık ve tur atladık. Madrid tarafının bu kadar kolay geçmesini beklemiyorduk ama hocamızın istediklerini yapınca farklı kazandık” diye görüş bildirdi.

'Biz hep hazırız'

Herkesin doğal olarak daha fazla oynamak istediğini belirten keskin şutör, “Takım olmanın da formülü bu. Herkes, her saniye hazır olmalı. Ben de daha çok oynamayı isterim ama burada önemli olan sahada olan her dakikanın, her saniyenin hakkını vermek. Bir dakika da oynasak, 30 dakika da oynasak, elimizden geleni yapmalıyız. Zaten bütün oyuncular her maç
40 dakika oynayacakmış gibi hazır olmaya çalışıyoruz. Bu da başarıyı getiriyor” dedi.

Gökhan German

Haberin Devamı
YORUM YAZ