MENÜ

Fikret Orman: 1 yıldan fazla ceza alanlar başkanlığı bıraksın

Sporda Şiddetin Önlenmesi ve Tahkim Çalıştayı'na katılan Beşiktaş Başkanı Fikret Orman da katıldı.

Fikret Orman: 1 yıldan fazla ceza alanlar başkanlığı bıraksın

Sporda Şiddetin Önlenmesi ve Tahkim Çalıştayı'na katılan Beşiktaş Başkanı Fikret Orman yaptığı konuşmada sporda şiddette kötünün cezalandırılması gerektiğini belirterek, "Hepimiz Türk sporuna hizmet veren kişileriz. Görevlerimizin bir tanesi de genel spor ahlakına hizmet etmek. Bu basın mensupları içinde aynı şey geçerli, federasyon üyeleri, futbolcular için de aynı şey geçerli. Bu sporun içerisinde bulunan herkesin görevinin bir parçası, bu güzel oyunun çirkinleştirmeden insanlara sevdirebilmek. Her şey böyle bir 'miş' gibi, yapıyormuş gibi yapıldığı için de ortada sonuca ulaşamıyoruz. Dünyada ilk defa sporda şiddet Türkiye'de olan bir şey değil. Bugün burada konuşuyorsak bunun nasıl engelleneceğini konuşmamız lazım. Buradaki suçluları tayin edip, bunu nasıl çözebileceğimizi ortaya koymamız lazım. Burada kanunlar ile beraber kötüyü emsal yapmamamız lazım, kötüyü cezalandırmamız lazım. Yoksa bu işler popülerizm uğruna, kulüp, federasyon, basın, siyasetçi popülerizmi, her şeyi herkes bildiği halde çözüme ulaştırılamıyor" dedi.

Fikret Orman, 1 yıldan fazla ceza alanların kulüp başkanlığını bırakması gerektiğini söyleyerek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Avrupa'da bu iş suçlular bulunarak cezalandırılıyor. Bizde sporu gerenler belli, sporu geren açıklamalar yapıldığı zaman bunla alakalı gerekiyorsa spor yöneticisini ömür boyu men ederiz. Futboldan 1 seneden fazla ceza alanlar kulüp başkanlığını bıraksınlar, yöneticiliği bıraksınlar. Bunlar ile bu iş düzelecek, yoksa öyle yapalım, böyle yapalım demekle değil. Bu toplantılarda güzel güzel demeçler ile gelip sonunda polisimizden medet ummaktan başka bir sonuca ulaşamayacağız"

Aziz GÜVENER, SAPANCA-DHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ