MENÜ

Derbi yasakları kalkıyor

Tarihi Galatasaray - Beşiktaş maçı öncesi İl Spor Güvenlik Kurulu deplasman yasağını kaldırıp, kulüplerin de onayını istedi. Fenerbahçe cephesi, yasağın bu hafta kalkmasına karşı çıktı. Galatasaray ise önümüzdeki sezon için yeşil ışık yaktı.

Derbi yasakları kalkıyor

İl Spor Güvenlik Kurulu, hafta sonunda Türk Telekom Arena'da oynanacak Galatasaray - Beşiktaş maçı öncesi yaptığı toplantıda deplasman yasağının kalkmasını gündemine aldı. Kurul üyeleri aralarında deplasman yasağı olan Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş kulüplerinin uzlaşmalarını istedi. Uzlaşma sağlandığı takdirde yasağın hemen kaldırılabileceği bilgisi verildi.

Kulüp temsilcileri yönetimleri ile görüşmek için süre istedi. Beşiktaş kanadı hızlı bir geri dönüş yaparak deplasman yasağının bugün itibari ile kalkmasına onay verdi.

Fenerbahçe'den sert tepki

En sert tepki ise Fenerbahçe cephesinden geldi. Sarı-Lacivertliler, şampiyonluk yarışı verdikleri Beşiktaş'ın, ezeli rakibi Galatasaray'a konuk olacağı derbiye birkaç gün kala alınacak bu yöndeki bir kararın karşısında şiddetle duracaklarını kurula iletti.

Galatasaray'dan açıklama

Galatasaray ise ılımlı bir tavır sergiledi. Sosyal medya hesaplarından hafta sonundaki derbi için Türk Telekom Arena'ya Beşiktaş taraftarının alınmayacağını duyuran Sarı-Kırmızılılar, önümüzdeki sezon için yasağın kaldırılması fikrinin masaya konmasını istedi.

İl Spor Güvenlik Kurulu ise yasağın başladığı ilk günden bu yana sergilediği tavırı tekrarladı. Kulüpler arasında uzlaşma olmaması halinde yasağın devam edeceğini duyuran kurul üyeleri, önümüzdeki sezon deplasman yasağı kuralının kaldırılması için kulüp temsilcileri ile sezon öncesinde geniş katılımlı bir toplantı yapılması kararı aldı.

Yusuf Dursun / fanatik.com.tr özel


SHELL HELIX DERBİYE GÖTÜRÜYOR


Haberin Devamı
YORUM YAZ