MENÜ

Leicester City Premier Lig'in şampiyonu oldu!

İngiltere Premier Lig 36. hafta mücadelesinde Chelsea ile Tottenham Hotspur arasında oynanan maçın 2-2 sonuçlanması üzerine, lider Leicester City ligin bitimine 2 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti.

Leicester City Premier Lig'in şampiyonu oldu!

İngiltere Premier Lig lideri Leicester City, en yakın takipçisi Tottenham Hotspur’un deplasmanda Chelsea ile berabere kalmasıyla bitime iki hafta kala şampiyonluğunu ilan etti.

1990 yılından bu yana Chelsea’yi Stamford Bridge Stadı’nda yenemeyen Tottenham Hotspur, 35. dakikada Kane ve 44. dakikada Heung-min Son’ın attığı gollerle ilk yarıyı 2-0 önde tamamladı.

Karşılaşmanın 58. dakikasında Cahill ile farkı bire indiren evsahibi ekip, 83. dakikada Belçikalı futbolcusu Hazard ile skora dengeyi getirdi.

Şampiyonluk yarışını sürdürmek için mutlak galibiyete ihtiyacı olan konuk ekip, kalan dakikalarda skor üretemedi ve mücadele 2-2 berabere tamamlandı.

Hazard'ın istediği oldu!

Daha önce verdiği demeçte Tottenham’ın şampiyon olmasını istemediğini söyleyen Hazard, 3 Mayıs 2015’ten bu yana Stamford Bridge’deki ilk golünü kaydetti.

Leicester City Premier Ligin şampiyonu oldu



Manchester United ile deplasmanda 1-1 berabere kalan ve Chelsea-Tottenham derbisinin sonucunu bekleyen Leicester City, bitime iki hafta kala 77 puanla tarihinin ilk şampiyonluğunu ilan etti. Şampiyon Leicester City, 7 Mayıs Cumartesi günü sahasındaki son maçında Everton’ı ağırlayacak.

Geçen yıl çıktıkları Premier Lig'de şampiyon oldular!

1884 yılında Leicester Fosse adıyla kurulan kulüp, maçlarını Fosse Road yakınlarında oynamaya başladı. 1891'de Filbert Street'e geçtiler ve 2002 yılında Walkers Stadyumu'na taşınana kadar 110 yıl boyunca iç saha maçlarını burada oynadılar.

Leicester City, 1894 yılında o zamanki adıyla İngiltere Futbol Ligi'ne seçildi. Bu ligdeki en yüksek derecesi 1928-29 sezonundaki ikinciliktir. Kulüp 6 kez 1. Lig şampiyonluğu ve 1 kez de 2. Lig şampiyonluğu yaşadı. Lig Kupası'nı üç kez müzesine götüren kulübün beş tane FA Cup ikinciliği bulunmaktadır. 2014 - 2015 sezonunda Premier Lig'e yükselmeyi başaran Leicester City, Chelsea'nin şampiyon olduğu ligi 14. sırada tamamladı. Mavi Beyazlılar, bu sezon ise ligin bitmesine 2 hafta kala tarihlerindeki ilk Premier Lig şampiyonluğunu ilan ettiler.

İngiltere'deki en üst futbol kümesi olan Premier Lig'in, 1978'deki Nottingham Forest zaferinden sonra ilk kez yeni bir şampiyonu oldu.

Leicester City, Tom Hanks'e 2 milyon kazandırdı!

Değerlerinin 3 katından fazla kazanacaklar

İngiltere Premier Lig'de yer alan büyük takımlara oranla oldukça kısıtlı bir bütçeyle oluşturulan Leicester City takımı, Transfermarkt sitesinin son verilerine göre toplam 95,25 milyon Pound değerinde. Ancak Teknik direktör Claudio Ranieri'nin önderliğinde adeta bir peri masalını gerçeğe dönüştüren Mavi Beyazlılar'ın kasasına, şampiyonluk kazancı olarak tam 300 milyon Pound girecek! Leicester City'nin ayrıca yeni sponsorluk anlaşmaları ve Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılımı sonucunda kazanacağı miktarı çok daha yukarılara çekmesi bekleniyor.

Hiddink: Ranieri 5 kez teşekkür etti

Tottenham'la 2-2 berabere kalarak rakibini şampiyonluktan eden Chelsea'da teknik direktör Guus Hiddink'in maç sonunda yaptığı açıklama da dikkat çekti. Hollandalı menajer, maç sonrasında Leicester City teknik direktörü Claudio Ranieri'nin kendisini telefonla aradığını belirterek "Ranieri bana 5 kez 'Teşekkür ederim' dedi. Sesi titriyor gibi geldi. Ağlayıp ağlamadığından emin değilim" ifadelerini kullandı.

Pellegrini: Leicester'ın başarısı bir senelik!

Manchester City hocası Manuel Pellegrini, Leicester'in şampiyonluğunun şaşırtıcı olduğunu ve bir daha tekrar edilemeyeceğini belirtti. Pellegrini, "Leicester'in yaptığından ders çıkarmalıyız ve alçak gönüllülükle kabul etmeliyiz. Takım olarak çok iyi oynadılar ve çok az sakatlık yaşadılar." dedi.

Tecrübeli teknik adam, "Leicester'in başarısını kutluyorum fakat gelecek sezon ilk sekizde olacaklarını zannetmiyorum. Bütün üst düzey takımlar büyük paralarla kuruluyor günümüzde. Leicester'in şampiyonluğunun aynısını 2008'de Villareal'le ligi ikinci bitirdiğimizde yaşadım." şeklinde konuştu.

150 milyon Pound kazanabilirler!

Leicester City şampiyonluk hikayelerini iyi kullanırsa Premier Lig'den kendilerine ödenecek 90 milyon Pound'u 150 milyona çıkartabilir. Şampiyonlar Ligi grup maçlarından 30 milyon ve sponsorlardan gelecek 30 milyon ile gelirini arttırma şansını yakaladı.

Bu konuda Marketin Expert Repucom, Leicester'in Premier Lig'deki televizyon seyircisinin %23 arttığını ve bunun önemli rakamlara ulaştığını belirtirken hazırlık maçlarından gelecek gelirin çok önemli olduğunu açıkladı.

Edip Adanır - Londra


Haberin Devamı
YORUM YAZ