MENÜ

Çalımbay: Bu hatayı yapıyorsan hakemliği bırakacaksın

Kasımpaşa teknik direktörü Rıza Çalımbay, Osmanlıspor maçında aleyhlerine verilen penaltıyla ilgili hem isyan etti hem de çok sert konuştu.

Çalımbay: Bu hatayı yapıyorsan hakemliği bırakacaksın

Radyo Bilyoner'e konuşan Çalımbay şunları söyledi:

"14-15 puanımız gitti"

Hakem arkadaşlarımız maalesef çok formsuzlar. Sadece bizi değil tüm takımları etkileyecek büyük hatalar yapıyorlar. Bunların en büyük sıkıntısını da biz çektik.
Bugüne kadar 14-15 puanımız gitti. Oysa şimdiye kadar Avrupa Kupalarını garantilemiştik. Nasıl böyle göz göre göre hatalar yapıyorlar artık aklım almıyor. Ya kapasiteleri bu kadar veya bilerek yapıyorlar. Dün oynadığımız maçta öyle bir penaltıyı bir hakemin vermesi imkansız. Öyle penaltı verilmez. Kafaya çarpan topu nasıl ele çarpıyor görüyor ve penaltı veriyor. Sonra ne oluyor ? sadece itiraz ediyoruz, bizi tribüne gönderiyor. Ne bir sert söz, ne bir üstüne yürüme! Bunu yapmamız gayet normal çünkü bize yapılmayan kalmadı artık! Bu sezon Avrupa Kupalarına katılamıyoruz, bunun tek nedeni hakemler. En iyi hakemimiz Cüneyt Çakır bile bize karşı hata yaptı maalesef.

"Sigortacı, öğretmen hakem oluyor"

Türkiye’deki en büyük yanlış TFF’nin yönetiminde bir tane bile futboldan gelen yöneticinin olmaması. İkincisi ise futbolu bırakan arkadaşlarımızın hakemliğe özendirilmesi ve iyi bir eğitimle hakem yapılması gerekiyor. Bir sürü futbolu bırakan arkadaşımız var ve mükemmel hakemlik yaparlar. Bizim şu an da hakem arkadaşlarımıza bakın biri sigortacı, biri öğretmen vs. Sadece kurallarla işi götürüyorlar!

"Bilerek yapıyorlar"

Oyunculara hakemlerin davranışları çok sert. Tabii bu söylediğim hepsi için değil ama parmakla sayılacak kadar az! Mesela Kamil Abitoğlu keşke hakemliği hiç bırakmasaydı. Hata yapsa bile bir şey diyemiyorduk, yaklaşımı o kadar iyiydi!
İlker Meral’e diyorum ki; bana doğru dürüst konuşsan ben yerime giderim zaten. 'Benim yanımda hakem, hakemliği bıraktı' diyorum, onu savunmaya çalışıyorum, itiraz ettim diye ikinci yarıya çıkarken haber yolluyorlar tribüne çıkmam için!
Bir çok takım çalıştırdım, tecrübe ettim ama hakemlerin kesinlikle Kasımpaşa konusunda bir sıkıntıları olduğuna artık eminim. Bilerek yapıyorlar. Diğer kulüplerde de yaşadım ama bu farklı. Bakın, ben futbol oynarken Dünya’da belki bir ilk yaşandı ve hakem Ahmet Akçay bize gol attı. O kadar iyi niyetli bir hakemdi ki bir şey diyemedik!

"Gerçekten inanılmaz"

Hatalar oluyor ama dün yaşanan penaltı olayı, Galatasaray, Rizespor ve Trabzonspor maçlarında yaşananlar gerçekten inanılmaz! Böyle hatalar yapıyorsanız bu işi bırakacaksınız.

"Adamın işi çizgiye bakmak ama golü vermedi"

Eskiden sahada 3 tane hakem vardı, onca imkansızlıklara rağmen kritik maçlarda zor kararlar veriyorlardı. Şimdi ki hakemler 6 kişi birbirleriyle irtibatları var, sahanın her yerine dağılıyorlar ama basit bir kararı doğru veremiyorlar. Türk hakemliği iyiye gitmiyor, uyarıyorum bu kadar imkana rağmen bizim dönemimizin gerisinde kalıyorlar!
Galatasaray maçında çizgiyi geçen golümüzü vermediler. Adamın işi sadece çizgiye bakmak ama görmedi.

Seyircilerinin galyana gelmesinde hatalı hakem kararlarının çok büyük etkisi var. Dün oynanan karşılaşmada Osmanlıspor taraftarları bizden fazlaydı. Eğer bizim seyircimiz olsaydı, çıldırabilirlerdi!

"Beşiktaş istediğini alır"

Hafta sonu oynanacak derbi karşılaşmasında Beşiktaş’ın hedefine ulaşacağını tahmin ediyorum.

Haberin Devamı
YORUM YAZ