MENÜ

BİR KALECİNİN YIKILDIĞI AN!

Akhisar Belediyespor maçının son dakikalarında topu ayağının altından kaçırarak takımına 2 puanı kaybettiren Sivassporlu kaleci Setkus'u, benzer hatalarla hatırlanan Fevzi Tuncay yorumladı.

BİR KALECİNİN YIKILDIĞI AN!

Bundan 16 yıl önce, 14 Nisan 2000 tarihinde Beşiktaş şampiyonluk hesapları yapıyordu. Siyah beyazlılar, Galatasaray’a konuk olduğu derbiyi kazanıp zirve yürüyüşüne tam gaz devam etmek istiyordu. Ali Sami Yen Stadı’ndaki maçta Beşiktaş, 30. dakikada Mehmet Özdilek’in golüyle 1-0 öne geçti. Her şey yolunda giderken 80. dakikada Halilagic, Fevzi Tuncay’a geri pas attı. Fevzi sadece topu değil, şampiyonluk hayallerini de ıskaladı... Maç 1-1 bitti ve o sezon G.Saray mutlu sona ulaştı. Süper Lig’de önceki gün kümede kalmaya çalışan Sivas’ın Akhisar maçında da, Fevzi’nin yaptığı hataya benzer bir an yaşandı.

25 milyon TL'lik gol!

BEN YIĞILIP KALMIŞTIM, O DOĞRUSUNU YAPTI

Sivassporlu Setkus, takımı 1-0 öndeyken 90’da Akhisarlı Bruno’dan gelen topu ayağıyla kontrol etmek istedi. Setkus topu kaçırınca Sivas’ın ligde kalması da mucize halini aldı.

Yaşanan olayı sorduğumuz Fevzi Tuncay, şu yorumları yaptı: “Benim yediğim golde topu elime alma şansım yoktu. Takım arkadaşım Halilagic geri pas yapmıştı. Ancak Setkus’un topu eline alma hakkı vardı fakat o sanırım vakit geçirmek istedi.”

Mesut Bakkal: Setkus adına çok üzgünüm

“Futbolda böyle hatalar oluyor. Setkus’un yaptığı en doğru şey topu hemen filelerden alıp orta sahaya atması ve “Oldu bir hata, unutmak zorundayız” demesidir. Ama ben gençliğimin verdiği hislerle sahada yığılıp kalmıştım. İnşallah Sivasspor kümede kalır.”

Kaynak: Hürriyet

Haberin Devamı
YORUM YAZ