MENÜ

"Alexis elit stoper değil"

İspanyol As gazetesinin muhabiri Carlos Forjanes, Beşiktaş’taki performansı büyük eleştiri toplayan Alexis Delgado’yu değerlendirdi.

"Alexis elit stoper değil"

Ersan Gülüm’ün Çin’e satılması ve Brezilyalı stoper Rhodolfo’nun sezonu kapatması nedeniyle Beşiktaş’ın devre arasında tamamen değişen savunma hattına Getafe’den takviye olarak getirilen Alexis Delgado, performansıyla hayal kırıklığı yarattı.

Şampiyonluk yolunda çok kritik bir dönemden geçen Kartal’da, Alexis’in hataları ve vasatı aşamayan oyununu, İspayol AS Gazetesi muhabiri Carlos Forjanes, Milliyet için değerlendirdi.

İspanyol stoperin Getafe günlerinde yakından takip eden Carlos Forjanes, performansın kendisi için şaşırtıcı olmadığını dile getirdi.

‘Adaptasyon sorunu var’

Forjanes, “Alexis Delgado, üst seviye liglerde yani en üst ligde oynayabilir, tamam. Fakat büyük bir takımda oynaması zor. Zaten Alexis Delgado asla elit bir stoper olmadı. Valencia döneminde bu seviyeye yaklaşır gibi olsa da tam anlamıyla o en üst seviyeye ulaşamadı. Ayrıca Türkiye’de adaptasyon sorunları da yaşıyor. Sezonun ortasında farklı bir lig, farklı rakiplerle karşılaştı. Adaptasyon sorunları göz önüne alınmalı. Benim görüşüme göre, Alexis Delgado abartılan bir oyuncu. Yani olduğundan daha iyiymiş gibi gösteriliyor” ifadelerini kullandı.

11 maç

Devre arasında Getafe’den sürpriz biçimde transfer edilerek 2.5 yıllık sözleşme imzalatılan Alexis Delgado, Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası’nda toplam 11 maçta forma giydi. 30 yaşındaki İspanyol stoper tek golünü Vodafone Arena’nın açılışında Bursaspor’a attı.

Teknik Direktör Şenol Güneş, Akhisar Belediyespor deplasmanında yaptığı hatalar yüzünden eleştirilerin hedefi olan Alexis’i, Kayserispor maçında kulübeye çekmişti. (Milliyet)

Haberin Devamı
YORUM YAZ