MENÜ

Eto'o golleri attı, primi kaptı!

Süper Lig’de 39 puana sahip Antalyaspor, yıldız futbolcusu Samuel Eto’o’nun gol attığı karşılaşmalarda 31 puan elde etti. Kamerunlu forvet, 20 gol attığı için sözleşmesinde yazan madde gereği prim alacak.

Eto'o golleri attı, primi kaptı!

Antalyaspor’un yıldız futbolcusu Samuel Eto’o, Spor Toto Süper Lig’de attığı gollerle takımını sırtlıyor.

Ligde çıktığı 31 maçta 39 puan toplayan Antalyaspor’un attığı 45 golün 20’si Samuel Eto’o’ya ait. Eto’o’nun lig maçlarında 6 da asisti bulunuyor.Antalya temsilcisi, Eto’o’nun gol attığı toplam 16 lig maçının 9’unu kazandı, 4’ünde berabere kaldı, 3’ünde ise sahadan yenilgiyle ayrıldı.

Antalyaspor, Kamerunlu futbolcunun golle buluştuğu sezonun ilk yarısındaki maçlarda Medipol Başakşehir (3-2), Gençlerbirliği (3-1), Eskişehirspor (2-0), Bursaspor (2-0) ve Mersin İdman Yurdu’nu (3-2) yendi, Beşiktaş (5-1), Akhisar Belediyespor (2-1) ve Torku Konyaspor’a (3-2) yenildi, Kayserispor (1-1), Galatasaray (3-3) ve Osmanlıspor (1-1) ile de berabere kaldı. Akdeniz ekibi sezonun ikinci yarısında ise Eto’o’nun rakip fileleri havalandırdığı maçlarda Fenerbahçe (4-2), Bursaspor (3-0), Galatasaray (4-2) ve Torku Konyaspor’u (1-0) mağlup ederken, Akhisar Belediyespor (2-2) karşısında eşitliği bozamadı.

Eto’o, Süper Lig’de gol krallığı yarışında, 24 gole sahip Beşiktaşlı Gomez’in ardından ikinci sırada bulunuyor.

"Attığı 20 gol gereği prim alacak"

Antalyaspor Kulübü Basın Sözcüsü Hasan Ali Ceylan, Eto’o’nun bir proje transferi olduğunu ifade etti. Ceylan yaptığı açıklamada, Eto’o’nun Antalyaspor’a ilginin artmasını sağladığını belirterek şöyle konuştu:

"Eto’o sahadaki başarısıyla da ön plana çıktı. Attığı gol sayısı ile Antalyaspor’a büyük katkısı oldu. Takıma kaptanlık ve liderlik yaptı. Sözleşmesinde yazan prim var. Attığı 20 gol gereği prim alacak. Eto’o gibi futbolcular için tek başına prim önemli değil. Onun için önemli olan başarılı olmak. O hedefi tutturdu. Ligin en çok gol atan futbolcuları arasında. Antalyaspor’a büyük katkı sağladı."

Haberin Devamı
YORUM YAZ