MENÜ

Cüneyt Çakır'la bir dev maç daha

Devler Ligi’nde daha geçen hafta yarı final yöneten Cüneyt Çakır, bu akşam da Bayern Münih-Atletico Madrid yarı final rövanşında düdük çalacak. UEFA tarihinde üst üste maç verilen ilk hakem olan Çakır’ın şimdiki hedefi ise Euro 2016 finali.

Cüneyt Çakır'la bir dev maç daha

Şampiyonlar Ligi’nde bu akşam finale çıkacak ilk takım belli olacak. İspanyol ekibi Atletico Madrid, ilk maçta 1-0 mağlup ettiği Alman temsilcisi Bayern Münih’le kozlarını deplasmanda paylaşacak. Saat 21.45’teki mücadele, TRT 1’den ekranlara gelecek. Maçın hakemi ise geçen hafta Manchester City ile Real Madrid arasında oynanan yarı final ilk karşılaşmasını yöneten Cüneyt Çakır olacak. 1 hafta arayla UEFA’nın kulüpler bazındaki en önemli organizasyonunda hem de yarı finallerin bu kritik maçında görev alan Çakır, bu mücadeleyle tarihe geçecek. Çünkü şu ana kadar UEFA, bir hakemine böylesine önemli bir seviyede üst üste hiç maç vermedi.
8. sınavı olacak...

Zorlu randevuda Çakır’ın yardımcılıklarını Cem Satman ve Tarık Ongun yapacak. Serkan Ok’un 4. hakem olacağı müsabakada, Hüseyin Göçek ve Barış Şimşek ilave yardımcı hakemlik görevlerini üstlenecek. Kulüpler seviyesinde Avrupa’da, Şampiyonlar Ligi’ndeki 8. maçına çıkacak 39 yaşındaki hakemimiz, ayrıca Avrupa Ligi’nde de 2 mücadelede sahne aldı. Geçen sezon Barcelona ile Juventus arasındaki Devler Ligi finalini yöneterek Türk hakemlik tarihine geçen hakemimiz, ayrıca bu yaz Fransa’da düzenlenecek Euro 2016’da şampiyonluk maçını yönetecek en güçlü adaylar arasında yer alıyor.

Bu yaz tatile zamanı yok!

Türk hakemliğini uluslararası arenada başarıyla temsil eden hakemlerimizin başında gelen Cüneyt Çakır’a bu yaz adeta tatil yok. Bu sezon içinde hem Türkiye’de hem de Avrupa’da önemli karşılaşmalarda görev almaya devam eden Çakır, sezonun bitmesinin ardından soluğu 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda alacak. 10 Haziran’da başlayacak ve 10 Temmuz’da bitecek olan turnuvada büyük bir ihtimalle son ana kadar kalması beklenen Çakır, Brezilya’nın Rio de Janeiro kentinde 5 Ağustos’ta başlayacak 2016 Olimpiyat Oyunları’nda erkekler futbol maçlarında da görev alacak. Buradaki 18 hakem arasında yer alacak Çakır’ın buradaki yardımcıları ise Bahattin Duran ile Tarık Ongun olacak.

CÜNEYT ÇAKIR'IN BU SEZONKİ MAÇLARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

Haberin Devamı
YORUM YAZ