MENÜ

Mahmut Uslu: 3 sene avantadan şampiyon olmadılar mı?

Fenerbahçe'de basın sozcüsü ve asbaşkan Mahmut Uslu, Sarı-lacivertlilerin Yüksek Divan Kurulu Toplantısı nisan ayı olağan toplantısında açıklamalarda bulundu. 3 Temmuz sürecinin kulübe zararlarını anlatan Uslu, son olarak Trabzon'da yaşanan olayları değerlendirdi.

Mahmut Uslu: 3 sene avantadan şampiyon olmadılar mı?

Fenerbahçe'de basın sözcüsü ve asbaşkan Mahmut Uslu, Yüksek Divan Kurulu Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu.

Futbolda kadro dışı kalan Caner Erkin'le ilgili sır vermeyen Uslu: "FİFA kuralları gereği isteyen 6 ay önceden imzalar. Sözleşmeleri Temmuz ayından geçerli olmak üzere. Caner Erkin'le ilgili yönetimin aldığı karar yok. Temmuz ayında sözleşmesi geçerli olmak üzere istediği kukübe imza atabilir. " dedi .

"Galatasaray avantadan şampiyon oldu"

3 Temmuz sürecinin kendilerine çok büyük zararlar verdiğini belirten Uslu, "Ben ayrıldım bir ara, 3 sene. 15 senedir yöneticilik yapıyorum. Son 3 senedir tahrik etmemek için ne Galatasaray ne de Trabzonspor maçına başkanla gitmiyoruz. Bir de gitsek, tahrik olsalar ne olacak. Bizim yapabileceğimiz ne var Fenerbahçe olarak? Mağdur olmuşuz. 3 Temmuz'u yaşamışız. Elimizdeki silahları, kaleleri almışlar. Bütün oyuncularımızı satmışız. 3 sene avantadan şampiyon olmadılar mı? Yani onlar oldu. Beşiktaş da olabilirdi. Kafayı kullansalardı, olsalardı.

Biz 3 senede para değeri olarak ne kadar kaybettik? 80 milyon euro. Üçte birini alsak yaklaşık 30 milyon euro eder. Bir de oyuncularımızı sattık. Transferlerde hızlı davrandığımız için hatalar yapmışız. Bütün bu sıkıntıları çekmişiz. Daha biz ne çekelim. Onun için de şampiyon olmamız lazım." açıklamasında bulundu.

"Vali, emniyet üdürü orada mıydı?"

Son olarak Trabzon'da çıkan olayları değerlendiren Uslu, "Emniyet müdür ve vali var mıydı orada? Bir hakemi kulüp başkanı 'tut odada' deyip 3 saat tutuyor. Polis istese 1-2 dakikada alır oradan. Bizim locamıza gelip gaz sıkmasını biliyorlar. Bunlar hassas konular diye susuyoruz. Kurşunu yedik, gazı yedik. Hep biz. Devlet var değil mi? Kurallar olması lazım. Ben size söyleyeyim. Eğer o kurşun olayında diğer tarafa gelse çocukların yüzde 90'ı ölürdü. Orası çok rüzgarlı feci bir yer. Kaza olsa gazetecilerin çoğu ölürdü o konvoyda. Vali Bey emniyet müdürüne 'bu kurşundur' demeye çalışırken oranın rüzgarından hasta oldum. Aynı sayın vali 2 saat sonra havalanında 'bu taş mı kurşun mu, belli değil' diyor.

Orada kimin suçu var olayda. NBA'de 30-40 sene önceki maçları var. Hani medeni NBA. Bütün polisler elinde copla dolaşıyordu. Kuralları koydular, bitti.

TFF, 'Küme düşürürüm' diyecek, bir daha vukuat yaparsan. Bitti. Kural koyacaksın. Belki vardır da yönetmelikte. Hadi yapabiliyorsa yapsın. " dedi.

Yusuf Dursun

Haberin Devamı
YORUM YAZ