MENÜ

Gençlerbirliği 0-0 Medipol Başakşehir

Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında Gençlerbirliği ile Medipol Başakşehir 0-0 berabere kaldı.

Gençlerbirliği 0-0 Medipol Başakşehir

İki takımın da gol pozisyonuna girmekte zorlandığı maçın 17. dakikasında Selçuk Şahin ile El Kabir arasındaki verkaçta top son olarak Selçuk Şahin’in önünde kaldı. Bu futbolcunun zayıf vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Volkan Babacan’ın ellerinde kaldı.

29. dakikada Emre Belözoğlu’nun uzun pasında defansın arkasında topla buluşan Visca’nın kötü vuruşunda kaleci Hopf iki hamlede meşin yuvarlağı kontrol etti.

Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 tamamlandı.

Bu arada, Kulüpler Birliği Vakfının, Trabzonspor-Fenerbahçe maçında yaşanan olaylara dikkati çekmek amacıyla aldığı karar nedeniyle müsabaka 2 dakika geç başladı. Bu süre içinde iki takım futbolcuları ve hakemler orta sahada kenetlendi.

İkinci yarı Gençlerbirliği takımının santra vuruşuyla başladı.

51. dakikada rakip ceza alanı içerisinde topla buluşan Mehmet Batdal'ın ceza alanı dışına çıkardığı yerden pasında, Hakan Özmert topu bekletmeden kaleye gönderdi ancak top kaleyi bulmadı.

58.dakikada Edin Visca'nın pasıyla topla buluşan Doka Madureira'nın önünü boşalttıktan sonra rakip ceza alanı gerisinden yaptığı vuruşta kaleci Johannes Hopf zorlanmadan topun kontrolünü sağladı.

62. dakikada Mostapha El Kabir'in pasıyla topla buluşan İrfan Can Kahveci, topu rakbinden kurtardıktan sonra rakip ceza alanı dışından şansını denedi ancak top kale üzerinden oyun alanını terk etti.

66. dakikada Kazanılan köşe vuruşu için topun başına geçen Djalma Campos'un arka direğe gönderdiği ortasına Ante Kulusic kafa vuruşunu yaptı ve topu kale ağzına gönderdi. Kale ağzında iyi yükselen Sergei Politevich'in kafa vuruşunda kaleci Volkan Babacan topu güçlükle çeldi ve ardından direğe çarpan topu M.Başakşehir savunması uzaklaştırdı.

Hopf'tan harika kurtarış

71. dakikada Medipol Başakşehir gole çok yaklaştı. Mehmet Batdal'ın pasıyla rakip ceza alanı içerisinde hafif sağ çaprazda topla buluşan Edin Visca'nın sert şutunu kaleci Johannes Hopf güçlükle kornere çeldi.

75. dakikada bu sefer Gençlerbirliği gole çok yaklaştı. Djalma Campos'un kullandığı köşe vuruşu sonrası rakip ceza alanı içerisinde iyi yükselen Mostapha El Kabir'in kafa vuruşunu kaleci Volkan Babacan uzanarak çeldi ve mutlak bir golü önledi.

77. dakikada Sağ kanatta topla buluşan Ahmet Oğuz'un ortasına, rakip ceza alanı ön çizgisine yakın bir noktadan Mostapha El Kabir kafa vuruşunu yaptı ancak kaleci Volkan Babacan zorlanmadan topun kontrolünü sağladı.

Kalan dakikalarda da iki takım golle buluşamadı ve mücadele başladığı gibi 0-0 sona erdi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ