MENÜ

Eskişehirspor 1-0 Trabzonspor

Spor Toto Süper Lig'in 31. hafta mücadelesinde Eskişehirspor, Trabzonspor'u 1-0 mağlup etti.

Eskişehirspor 1-0 Trabzonspor

Spor Toto Süper Lig'in 31. hafta mücadelesinde küme düşmeme mücadelesi veren Eskişehirspor, kendi sahasında Trabzonspor'u ağırladı.

Trabzonspor maça, hakemlerin '2 dakika düşün' protestosunu, protesto ederek başladı. Bordo Mavili oyuncular santrada hakemlere sırtlarını döndüler.

Maçtaki ilk tehlike konuk ekip Trabzonspor'dan geldi. Mehmet Ekici'nin ceza sahası dışında hafif sağ çaprazdan şutunda meşin yuvarlak yandan az farkla auta çıktı.

Çok kritik karar: Penaltı!

İlk yarının normal süresinin bitiminde Goran Causic'in ceza sahası dışından şutunda top Aykut Demir'ineline çarpınca hakem Halis Özkahya penaltı noktasını gösterdi.

Aykut'un eli kapalı olmasından ötürü yoğun itirazları vardı ancak karar değişmedi.

Topun başına geçen Engin Bekdemir, penaltıyı gole çevirdi takımını 1-0 öne geçirdi.

Ortalık karıştı!

Golün ardından ise Trabzonspor'da penaltı öncesi itiraz eden Aykut Demir ilk sarı kartının ardından Kıvanç Karakaş'la girdiği tartışmadan ötürü ikinci sarı kartını gördü ve kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Kıvanç da sarı kart gördü.

İlk yarı 1-0 Eskişehirspor'un üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci yarıya iyi ve baskılı başlayan 1 kişi fazla oynayan Eskişehirspor olsa da, Trabzonspor ciddi pozisyonları bulan takım oldu.

Muhammet kaçırdı!

65'te Jordi Figueras ve Emre Güngör hava topunda anlaşamayınca top içeride bomboş Muhammet Demir'in önünde kaldı. Muhammet top yere inmeden vurdu ancak Boffin son anda çelmeyi başardı. Muhammet'in beklemek ve topu kontrol etmek için de zamanı vardı.

71'de bu sefer kendi yarattığı pzoisyonda Melih Kabasakal, ceza alanına girdi ancak istediği gibi vuramadı, çaprazdan topu üstten auta gönderdi.

80'de Eskişehirspor gole çok yaklaştı. Jeremy Bokila'nın sol kanattan getirdiği topta, Jordi Figueras ceza alanında bekletmeden sol ayağıyla şutunu çekti, ancak meşin yuvarlak direkten döndü.

90 dakika 1-0 Eskişehirspor'un üstünlüğüyle sona ererken, Es Es bu galibiyetle 29 puana ulaştı. Trabzonspor ise 37 puanda kaldı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ