MENÜ

Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu Fethiye-Marmaris etabını Sacha Modolo kazandı

52'inci Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Tur'unun 128.6 kilometrelik Vestel Fethiye-Marmaris etabını Lampre Merida Takımından Sacha Modolo 3 saat 25 dakika 30 saniye ile kazandı. Etabın ikinciliğini Southeast Venezuela Takımı'ndan Manuel Belletti, üçüncülüğü de Parkhotel Valkenburg Takımı'ndan Marco Zonetti tekerlek farkıyla elde etti

Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu Fethiye-Marmaris etabını Sacha Modolo kazandı

GÖZLER GENEL FERDİ KLASMAN BİRİNCİSİNDE

Saat 10.30 Fethiye'den verilen startla 99 bisikletçi genelde düz olarak görülen ancak hava sıcaklığı nedeniyle epey zora dönüşen etaba başladılar. 26 derece olarak ölçülen hava sıcaklığı dolayısıyla tempoyuda büyük ölçüde etkiledi. Caja Rural'lı sporcular Genel Ferdi Klasman Birinciliğine yükselen Jose Gonçalves'i hemen koruma altına aldılar. Astana, Lotto Soudal ve Southeast Venezuela sporcuları ile Caja Rural'lı bisikletçiler arasında sıkı bir kontrol olduğu gözlendi.

KÜÇÜK KOPMALAR

Göcek Tüneline gelinceye kadar ana grupta küçük ataklar yaşandı. Ancak kimse arayı açamadı. Tünel geçildikten sonra, CCC Sprandi Polkowice'den Leszcek Plucinski, Team Roth'tan David Belda Garcia, Verva Activejet'ten Pawel Cieslik, Hrınkow Advaric'ten Florian Gaugl, Parkhotel Valkenburg'tan Bram Noltan, önce 20, sonra 30, ardından 1 dakka 10 saniye kadar arayı açtı. Sonra inanılmaz bir tempo yaparak 2 datkika 25 saniyeye kadar çıkarttı. Ve Tırmanış primi kapısı geçildikten sonra fark, ana grupla 3 dakika 50 saniye kadar çıktı.

TÜRK HAVA YOLLARI TIRMANIŞ PRİMİ (Kategori-3)

32.9 kilometre'de etabın ilk prim kapısı geçildi. Türk Hava Yolları sponsorluğun'nda 3 kategoriden tırmanış primi şu sporcular arasında paylaşıldı.
1-Verva Activejet'ten Pawel Cieslik, 2-CCC Sprandi Polkowice'den Leszcek Plucinski, 3-Hrınkow Advaric'ten Florian Gaugl,

FARK 4 DAKİKANIN ÜZERİNE ÇIKTI

Prim kapısı geçildikten sonra fark daha da büyüdü. Sporcular boğucu sıcağı rağmen saatte 35 kilometreyle ulaşan bir tempo yaparak, arka grupla farkı 4 dakikanın üzerine çıkardı. Bu esnada 2 sporcu daha yarıştan çekildi ve etap 97 bisikletçi ile devam etmeye başladı.

ANA GRUP YAKLAŞMAYA BAŞLADI

Ortaca katedilirken sıcak öndeki beşlinin temposunu iyice etkilemeye başladı. Bu sayede ana grup yaklaşmaya başladı ve farkı 2 dakika 40 saniye kadar indirdi. Köyceğiz öndeki beşli grubun üstünlüğü altında geçildi. Ve hava sıcaklığınında 28 dereceye ulaştığı haberi geldi.

SALCANO SPRİNT PRİMİ SONUÇLARI

Köyceğiz geçilip, Toplarlar mevkii geride bırakılırken etabın Salcano Sprint primi sonuçlarıda belli oldu. Sonuçlar şöyle:

1- Parkhotel Valkenburg'tan Bram Noltan, 2-Hrınkow Advaric'ten Florian Gaugl, 3-Verva Activejet'ten Pawel Cieslik

SAKİN BİR YARIŞ CEREYAN ETTİ

Finişe 50 kilometre kalıncaya kadar etap genelde sakin bir tempoda geçti. 155 sırt numaralı Unieuro Willier'in sporcusu Matteo Malucelli düz parkurda gruptaki diğer sporcularla pedal pedala gelince düştü. Ancak yarışa devam etme kararı aldı.

BİR ZAMANLAR TURKUAZ MAYOYU GİYMİŞTİ

Aynı esnada hakemler Caja Rural'ın Tur'da bir ara Genel Ferdi Klasman Birinciliğine kadar yükselen Armenito Bilbao De Lopez'in'de yarışı terk ettiğini duyurdu. Kızılyaka ve Esentepe yine öndeki 5 sporcunun üstünlüğü ile geride bırakıldı. Şimdi gözler etabın Marmaris-Datça kavşağında gerçekleşecek Vestel Türkiye Güzellikleri Prim kapısına çevrildi. Çıtlık geçilirken yeni zaman farkı 1 dakika 53, ardından 1 dakika 20 saniye olarak verildi. Bu durum öndeki beşlinin tempoya azalttığının işaretiydi. Yakıcı güneş ise temponun düşmesine neden olan bir başka faktördü.
Gökova geçilirken öndeki beşliye, ana grup iyice yanaşmaya başladı. Fark 1 dakika 11 saniyeye kadar düşmüştü.

VESTEL TÜRKİYE GÜZELLİKLERİ PRİMİ

Etabın 101inci kilometresinde son prim kapısından da geçildi. Vestel Türkiye Güzellikleri primi şu sporcular arasında paylaşıldı:
1-Parkhotel Valkenburg'tan Bram Noltan, 2-Verva Activejet'ten Pawel Cieslik, 3-Hrınkow Advaric'ten Florian Gaugl,

MARMARİS RAMPASINA YAKLAŞILIRKEN FARK DA ERİDİ

Prim kapısı geçildikten sonra Pawel Cieslink atak yapıp beşli gruptan kopmaya çalıştı. peşine diğerleride takılınca, fazla ileri gidemedi ve yeniden arkadaşlarıyla devam etmeye razı oldu. Artık Marmaris'e 25 kilometre kalmıştı. Çetibeli kat edilirken öndeki beşli ile ana grubun arasındaki zaman farkı ilk kez 1 dakikanın altına düştü. Ve finişe 16 kilometre kala, ana grup öndeki grubu yakaladı.

YOKUŞ AŞAĞI NEFİS BİR YARIŞ İZLENDİ

Artık, Marmaris'teki finiş için geri sayım başlamıştı. 7 kilometre kala Marmaris rampası inilirken, yüksek hız, izleyenlerin nefisi kesmeye yetiyordu. Elbette bu inişte doğal olarak kopmalar yaşanacaktı. Nitekim, bazı ataklar oldu fakat büyük kaçışlar yaşanmadı. Finişe toplu halde gelen gruptan son anda atak yapan Sacha Modolo böyle turda ikinci zaferini kazanmış oldu.

TUR YARIN KOŞULACAK 202 KİLOMETRELİK MARMARİS-SELÇUK ETABI İLE SONLANACAK

52'inci Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Tur'u yarın koşulacak 202 kilometrelik Spor Toto Marmaris-Selçuk etabı ile sona erecek.

DHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ