MENÜ

İlhan Cavcav: Yılmaz Vural kararı arkasındaki kirli güçleri açıklayacağım

Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, teknik direktör Yılmaz Vural ile ilgili yaptıkları başvurunun, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu tarafından reddedilmesine tepki gösterdi.

İlhan Cavcav: Yılmaz Vural kararı arkasındaki kirli güçleri açıklayacağım

Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav, yazılı açıklamasında, "Öncelikle bu kararı alan Tahkim Kurulu ve ardından tüm federasyon kurallarıyla ilgili bir basın toplantısı düzenleyeceğim. Yılmaz Vural kararı arkasındaki kirli güçleri açıklayacağım." ifadelerini kullandı.

Teknik direktör Vural ile yaşadıkları ihtilaf konusunda verilen kararların takipçisi olacaklarını kaydeden Cavcav’ın açıklamasında, şu ifadeler yer aldı:

"Bu iş burada bitmedi. Yargıya kararın yenilenmesi yönünde başvuruda bulunacağım. Sonuç tamamlanana kadar herhangi bir ödeme yapılması halinde ise federasyon yönetimi ve ilgili kurumlar hakkında hukuki süreç başlatacağım. Bu konuyla ilgili, aynı zamanda bir hukukçu olan genel sekreterimiz Sinan Gürsoy ile beraber basının karşısına çıkacağım."

Konuyla ilgili AA muhabirine açıklama yapan kulüp genel sekreteri ve avukatı Sinan Gürsoy ise "Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulunun, Uyuşmazlık Çözüm Kurulunun (UÇK) Yılmaz Vural ile ilgili verdiği karara istinaden yaptığımız başvuruyu reddetmesine, camia olarak ateş püskürüyoruz." dedi.


Bomba! Caner Erkin sağlık kontrolünde...


Gençlerbirliği Kulübünün Vural’ın sözleşmesini fesihte haksız olduğuna ve UÇK tarafından verilen, teknik adamın alacağı ile haksız fesih tazminatlarının ödenmesi yönündeki kararda bir aykırılık bulunmadığına kanaat getiren kurula tepki gösteren Gürsoy, "Dosyanın kesinlikle yeniden görüşülmesini talep edeceğiz. Karara itiraz ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Gürsoy, konuyla ilgili düzenleyecekleri basın toplantısında TFF Tahkim Kurulu ile ilgili önemli açıklamalarda bulunacaklarını belirtti. Geçen yıl 24 Aralık’ta Gençlerbirliği’nin başına getirilen, ilk
maçında Eskişehirspor karşısında alınan 2-0’lık mağlubiyetin ardından, göreve getirilmesinden sadece 6 gün sonra takımdan gönderilen Vural, TFF’ye başvurmuştu. TFF’nin konuyu sevk ettiği UÇK, Vural’ı haklı bularak alacaklarının ödenmesine karar vermişti.

UÇK kararına tepki gösteren Gençlerbirliği Kulübü de TFF Tahkim Kuruluna başvurmuş, kurul 27 Nisan’daki toplantısında başvuruyu reddetmişti.

AA


'Fenerbahçe Chiellini'yi getirdi' iddiası


İlhan Cavcav, PFDK'ya sevk edildi

Gençelerbirliği Başkanı İlhan Cavcav, açıklamalarından dolayı PFDK'ya sevk edildi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) sitesinden yapılan açıklama şu şekilde;

GENÇLERBİRLİĞİSPOR Kulübü Başkanı İLHAN CAVCAV'ın 29.04.2016 tarihinde medyada yer alan "sportmenliğe aykırı açıklamaları " nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 38. maddesi uyarınca tedbirsiz olarak PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.

Haberin Devamı
YORUM YAZ