MENÜ

III. Pendik VALA GEDİK Özel Spor Oyunları başlıyor

Gedik Üniversitesi, Pendik Belediye Başkanlığı, Pendik Kaymakamlığı ve  Pendik Kent Konseyi ve işbirliği ile III. Pendik VALA GEDİK Özel Spor Oyunları düzenleniyor. Oyunlar Gençlik Spor Bakanlığı tarafından da destekleniyor.

III. Pendik VALA GEDİK Özel Spor Oyunları başlıyor

Toplum temelli bir etkinlik olarak “III. Pendik VALA GEDİK Özel Spor Oyunları” spor aracılığı ile özel gereksinimliçocukları akranları ile bir araya getirmeyi, birlikte arkadaşlığı, rekabeti ve başarıyı deneyimlemelerini amaçlıyor. Çocuklar arasında farklılıkları kabul, hoşgörü ve eşitlik gibi değerlerin gelişimine katkıda bulunmayı hedefleyen oyunlara, “Aktifim Toplumun İçindeyim” projesi yararlanıcılarının yanı sıra Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezlerinden, Özel eğitim sınıflarından ve Özel eğitim okullarından 300 özel sporcu, Pendik Atatürk Ortaokulu ve Pendik Anadolu Lisesinden 300 öğrenci ile birlikte katılıyor. Oyunlar motor aktivite, atletizm, futbol, voleybol, basketbol,bocce, badminton ve cimnastikdallarında yarışmaların yanı sıra, eğlenceli fiziksel aktiviteleri de içeriyor.

Pendik VALA GEDİK Özel Spor Oyunları, her bir çocuğun gerek kalıtsal gerekse içinde yetiştiği çevre koşulları açısından farklı özellikler göstermekle birlikte eşit haklara sahip olduklarına, işbirliği içinde oyun ve spor faaliyetlerine katılabileceklerine ve bu şekilde gelişip güçlenebileceklerine vurgu yapmaktadır.

İki gün boyunca devam edecek oyunlarda Gedik Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesinden 150 öğrenci organizasyonda görev alarak mesleki deneyim elde etme olanağı bulacaklardır. Oyunların bir özelliği de iki gün boyunca Dentgrouptarafından tüm sporcuların diş taramalarının yapılması ve diş sağlığı eğitiminin verilmesidir.
Oyunlara katılımınız sporcularımıza, ailelerine ve bizlere onur verecektir.

Program

11 Mayıs, Çarşamba

10:00 – 12:00 Yarışma Gruplarının Oluşturulması (Sınıflandırma)
12:00 – 13:00 Öğle Yemeği
13:30 – 14:30 Açılış Töreni

Geçit Töreni

Saygı Duruşu / İstiklal Marşı- Açılış Konuşmaları

Gösteriler

III. Vala GEDİK Koşusu

12 Mayıs Perşembe

09:30 – 12:00 Oyunlar
12:00 – 13:00 Öğle Yemeği
13:00 – 14:30 Oyunlar /Ödül Töreni

Haberin Devamı
YORUM YAZ