MENÜ

"İstifa etme zamanı"

Efsane futbolcu, milletvekili Saffet Sancaklı artan şiddet olayları sonrası TFF’ye ateş püskürdü: “O makamlar kınama ve eleştiri değil icraat makamı. Bu amaçla Spor Bakanı, TFF Başkanı, Kulüpler Birliği Başkanı oluyorsunuz. Bu işleri yapamayacağınızı kendiniz de kabul ediyorsunuz. İstifa edin ve emaneti ehil ellere bırakın”

"İstifa etme zamanı"

MHP Milletvekili, eski milli futbolcu Saffet Sancaklı son haftalarda yaşanan şiddet olaylarına değinirken, TFF ve Kulüpler Birliği Başkanı Göksel Gümüşdağ’ı ağır bir şekilde eleştirdi.

Sancaklı, “Türk sporu maalesef artık öfke, şiddet, kutuplaşma ve ayrışmayla anılır hale geldi. 6222 sayılı sporda şiddet ve düzensizliğin önlenmesi ile ilgili kanun çıkarıldı. Mevzuatı, kanunları, yönetmelikleri ne kadar güçlendirirsen güçlendir, eğer bu yasaları uygulaması gereken insanlar ehil ve kabiliyetli değilse biz bu olayları yaşamaya devam ederiz. Türk sporunu ve Türk futbolunu yönetenler çözüm olarak ortaya hiçbir somut öneri sunmuyorlar. Olayları birer kınama yayınlayarak geçiştirmeye çalışıyorlar. O makamlar kınama ve eleştiri değil icraat makamlarıdır. Bu amaçla Spor Bakanı, TFF Başkanı, Kulüpler Birliği Başkanı oluyorsunuz. Eğer bu işleri yapamayacaksanız ki, yapamayacağınızı artık kendiniz de kabul ediyorsunuz lütfen istifa edin ve emaneti ehil ellere bırakın” dedi.

‘Özel madde koyulmalı’

Sancaklı, çözüm önerileri olarak ise şunları söyledi:

“Bizim acil bir şekilde Türk sporu ve Türk futbolu için seferberlik ilan etmemiz gerekiyor. 2016 yılı bizim için büyük bir şanstır. Yasaya göre olimpiyatların yapıldığı sene en geç 6 ay içerisinde federasyon seçimleri yapılma zorunluluğu vardır. Bir yasa çıkaralım. ‘Bir kişinin federasyon başkanı olabilmesi için o spor dalında milli olma şartını’ getirelim."

"Yönetimlerine de bir kota maddesini ekleyelim. Bakın bakalım Türk sporuna nasıl bir moral motivasyon kazandırıyor. Sayın Başbakan’a ve Sayın Cumhurbaşkanı’na sesleniyorum; gelin TFF’yi olağanüstü genel kurula çağırın. Yeni bir seçim yapalım TFF’nin başına Türk futbolunda efsane olmuş, Avrupa ve Dünya futbolunun da tanıdığı bir ismi getirelim.”

Haberin Devamı
YORUM YAZ