MENÜ

Trabzonspor'da operasyon sürecek

Başkent’te kaybedildiği için değil, ortaya konan oyuna öfkelenen Bordo-Mavililer’in patronu, “Gerekirse tüm takımı gönderirim” diyerek kızgınlığını gözler önüne sermişti.

Trabzonspor'da operasyon sürecek

Trabzonspor’da 6 oyuncunun kadro dışı bırakılmasıyla başlayan operasyon, Fenerbahçe maçı sonrasına denk geldi ama aslında karar çok daha önceden verilmişti.

O kararın alındığı karşılaşma ise Başkent’teki Gençlerbirliği mücadelesiydi. Karadeniz ekibi sahadan 3-1 yenik ayrılmış, fakat skor değil ortaya konan oyun tüm Trabzonlular’ı çileden çıkartmıştı. Özellikle de Başkan Muharrem Usta’yı... Yakın çevresi, sakin kişiliği ile bilinen Usta için, “Başkanı neredeyse hiç böyle görmemiştik. İnanılmaz öfkelendi” ifadelerini kullanmıştı.

Gözdağı değil, gerçek tepki!

Başkan o gece takımla beraber Trabzon’a dönerken, “Bu kadar hayal kırıklığına hiç uğramamıştım. Yenilgiyi kabul ederim ama bu ruhsuzluğu asla. Biz bir şeyleri düzeltmek için nelerle uğraşıyoruz bu oyuncu topluluğunun karşılığına bakın! Kendini çok vazgeçilmez zannedenler var ama hepsinden vazgeçebilirim, gerekirse tüm takımdan” sözleriyle duyduğu kızgınlığı da gözler önüne sermişti.

Büyükaydın duyurmuştu

FANATİK’te manşetten duyurduğumuz bu öfke seline herhangi bir yalanlama da gelmedi. Ancak Başkan Usta, tepkisini kapalı kapılar ardında veriyor, her şeye rağmen ‘zamanı gelene kadar’ dillendirmeme prensibini bozmuyordu.

Fakat Fenerbahçe maçı sonrasında yaşanacakların sinyali geçtiğimiz günlerde Futbol Koordinatörü Yılmaz Büyükaydın’dan geldi. Çok yerinde genel tespitler yapan ve yapılanma için 3 yıllık bir projenin gerekliliğinden bahseden, ancak böyle bir yol haritasıyla hedefe varılabileceğini söyleyen Büyükaydın, satır aralarında da, “Fenerbahçe maçından sonra gelecek sezonun yapılanmasına başlayacağız” diyordu. Yani operasyonu işaret ediyordu.

Fenerbahçe'yi yenseydi

Fenerbahçe karşılaşması kazanılsaydı yine yapılır mıydı, diye düşünenler olabilir. Benim cevabım; kesinlikle evet. Çünkü yönetim yeni sezon için bu kadroya yeteri kadar şans verildiğini, ancak geri dönüşlerin çok sınırlı olduğunu düşünüyor. Kazanılsa, bu isimlerden bazıları ekstra işler bile yapmış olsa o karar alınacaktı. Her türlü ekonomik risk bile düşünülmüştü. Düşünülmeyen, öngörülmeyen tek şey, statta yaşanan skandal ve onun ekstra faturasıydı.

Vazgeçilenler artacak

Yönetimin vazgeçtiği isimler sadece kadro dışı kalanlar değil. Bu depremin önümüzdeki günlerde artçıları da olacaktır. Sadece kısa geçiş sürecinde altyapıdan genç oyuncuların rehabilitasyonu beklenecek. Örneğin Onur’un yedeğinin bir yerli olmasına karar verildi. Esteban’a ‘kulüp bul’ denilecek. Başkanın Galatasaray maçında hakeme gösterdiği kırmızı kartın popülerliğine kapılmasına kızdığı Salih Dursun’un da bonservisi alınmayacak. Geldiği günden bu yana hayal kırıklığı yaratan Musa ve maliyet-fayda kriterleri tatmin etmeyen Douglas’ın da kadro dışı kalması neredeyse kesin gibi.

Serhat Demirtaş

Haberin Devamı
YORUM YAZ