MENÜ

Manchester City 0-0 Real Madrid

Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçında Manchester City, rakibi Real Madrid ile 0-0 berabere kaldı.

Manchester City 0-0 Real Madrid

UEFA Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçında deplasmanda Manchester City ile golsüz berabere kalan Real Madrid, rövanş için avantaj elde etti.

Etihad Stadı’nı dolduran binlerce taraftarının desteğini arkasına alan Manchester City, tempolu başladığı maçın ilk yarısında İngiliz takımlarına son sekiz maçında yenilmeyen güçlü rakibine karşı oyunun kontrolünü elinde tuttu.

Şampiyonlar Ligi’nde bu sezon beş gol atan De Bruyne ve Agüero ikilisini bir an olsun yalnız bırakmayan ve savunmada hata yapmayan konuk ekip karşısında pozisyon üretmekte zorlanan Manchester City, ilk 45 dakikada baskısının karşılığını alamadı.

Ronaldo’nun yokluğunda Madrid’e avantajlı bir skorla dönmek için mücadele eden İspanyol ekibi, ilk 20 dakikanın ardından sağ kanattan üst üste geliştirdiği ani ataklarla rakip kalede etkili olmaya çalışsa da skora yansıtamadı. Real Madrid, ürettiği iki şutla bu sezon tüm kulvardaki en etkisiz ilk yarı performanslarından birini ortaya koydu.

İki takımın da kaleyi bulan şut çıkaramadığı ilk yarı golsüz sona erdi. Mücadele, bu sezon Şampiyonlar Ligi’nde ilk yarısında isabetli şutun atılmadığı dördüncü maç oldu. İkinci yarıya Agüero’nun ceza alanının hemen önünden sol ayağıyla kaleye gönderdiği ve az farkla auta çıkan sert şutla başlayan Manchester City, Ramos’un 54. dakikada ceza alanındaki kafa vuruşunda tehlikeyi kaleci Hart ile önledi. Maçın en tehlikeli atağı 70. dakikada Real Madrid’den geldi.

Sağ kanattan ceza alanına ortalanan topa Fernando ile yükselen Jese’nin vuruşunda, kaleci Hart’ı geçen meşin yuvarlak üst direğe çarparak auta çıktı. Bu pozisyondan dört dakika sonra ceza alanı sağ çaprazında topla buluşan Bale’in üç Manchester Cityli futbolcunun arasından uzak direğe gönderdiği meşin yuvarlak az farkla auta gitti.

Kaleci Hart’a daha fazla görevin düştüğü bu dakikalarda Real Madrid’in sol taraftan kazandığı korner atışını Kroos kullandı. Ceza alanında iyi yükselen Casemiro’nin kafa vuruşunda iyi yer tutan İngiliz file bekçisi Hart, golü önledi.

Şampiyonlar Ligi maçlarında bu sezon son 15 dakikada 7 gol atan Manchester ekibi karşısında baskını iyice artıran konuk ekibin 82. dakikada geliştirdiği atakta, Bale’in kafayla indirdiği topu göğsüyle düzelten Pepe’nin altı pas içinde vuruşunda, İngiliz Milli Takımı’nın da kalesini koruyan Hart yüzde yüzlük pozisyonda gole izin vermedi.

Maçın son dakikasında kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen De Bruyne’nin şutunda kaleci Navas son anda meşin yuvarlağı kornere tokatladı.

Hakem Cüneyt Çakır’ın yönettiği karşılaşma golsüz sona erdi. Şampiyonlar Ligi’nde son 5 sezonun dördünde yarı final ilk maçlarını kaybeden Real Madrid, İspanya’ya beraberlikle döndü.

Rakibiyle Avrupa kupalarında bugüne kadar iki kez karşılaşan ve galibiyeti bulunmayan Manchester temsilcisi, ikinci beraberliğini elde etti. İki takım arasında 2012-13 sezonunda Etihad Stadı’nda oynanan Şampiyonlar Ligi maçı da 1-1 berabere tamamlanmıştı.

Ronaldo forma giymedi

İspanyol ekibinin Manchester City deplasmanındaki en büyük gol umudu Cristiano Ronaldo sakatlığı nedeniyle 18 kişilik kadroda yer almadı. Şampiyonlar Ligi’nde bu sezon 16 kez rakip fileleri havalandıran ve kendi rekorunu kırmak için 2 gole daha ihtiyacı olan Portekizli futbolcu, dün takımla son antrenmanda yer almasına karşın bugün yapılan testler göz önünde bulundurularak teknik direktör Zinedine Zidane tarafından kadrodan çıkarıldı.

Manchester City: 0 - Real Madrid: 0
Stat: Etihad
Hakemler: Cüneyt Çakır, Cem Satman, Tarık Ongun (Türkiye)
Manchester City: Hart, Sagna, Kompany, Otamendi, Clichy, Fernando, Fernandinho, Navas (Dk. 76 Sterling), Silva (Dk. 40 Iheanacho), De Bruyne, Agüero
Real Madrid: Keylor Navas, Carvajal, Sergio Ramos, Pepe, Marcelo, Kroos (Dk. 90 Isco), Casemiro, Modric, Bale, Lucas Vazquez, Benzema (Dk. 46 Jese)
Sarı kartlar: Dk. 24 Pepe, Dk. 90 Carvajal (Real Madrid), Dk. 37 Silva (Manchester City)

Haberin Devamı
YORUM YAZ