MENÜ

Galatasaray 4-1 Kasımpaşa

Süper Lig'de Avrupa kupalarına katılma hakkı için önem taşıyan 30. hafta maçında Galatasaray, evinde Kasımpaşa'yı konuk etti. Sarı-Kırmızılılar, Rıza Çalımbay'ın takımını Podolski [2], Bilal, ve Selçuk'un golleriyle 4-1 yendi. Misafir ekibin tek golü Scarione'den geldi. Böylece Cim Bom, ligde 7 hafta sonra hanesine 3 puan yazdırdı.

Galatasaray 4-1 Kasımpaşa

Spor Toto Süper Lig Hasan Doğan Sezonu'nun 30. haftasında Galatasaray, sahasında Kasımpaşa ile karşı karşıya geldi.

Yasin Öztekin, Ryan Donk, Hakan Balta, Wesley Sneijder, Aurelien Chedjou ve Jason Denayer gibi önemli isimlerinden yoksun bir şekilde mücadele veren Sarı-Kırmızılılar, Rıza Çalımbay komutasındaki rakibini 4-1'lik skorla mağlup etti.

Türk Telekom Arena'nın ev sahipliği yaptığı müsabakada Cim Bom'a kritik galibiyeti getiren golleri Lukas Podolski [2], Bilal Kısa, ve Selçuk İnan kaydetti. Misafir takımın tek golünü ise Scarione ağlara yolladı.

PODOLSKI'DEN EMRE'YE TEPKİ

Karşılaşmanın 5. dakikasında Emre Çolak topu uzun pas ile Lukas Podolski'nin önüne göndermek istedi, fakat meşin yuvarlak Alman futbolcunun uzağına düştü. Bu pozisyon sonrası Podolski, Emre'ye tepki gösterdi.

BİLAL DENGEYİ BOZDU: 1-0

Galatasaray, maçın 13. dakikasında Bilal Kısa'nın golüyle öne geçmeyi başardı. Sol tarafta Selçuk İnan tarafından kullanılan serbest vuruştan gelen topa ceza alanında iyi yükselen Sarı-Kırmızılı futbolcu, kafa vuruşuyla fileleri havalandırdı: 1-0.

PODOLSKI DİREĞE TAKILDI

Mücadelenin 15. dakikasında Cim Bom önemli bir pozisyondan faydalanamadı. Ceza sahasının hemen dışından vuruşunu yapan Alman oyuncu Podolski'nin şutu direkten döndü.

SCARIONE EŞİTLEDİ: 1-1

Müsabakanın 29. dakikasında Kasımpaşa, Ezequiel Scarione ile eşitliği sağladı. Hızla yarı sahayı geçen Andre Castro'nun ara pasıyla kaleci Fernando Muslera ile karşı karşıya kalan Arjantinli futbolcu topu ağlara gönderdi: 1-1.

MUSLERA İZİN VERMEDİ

Dakika 39'da Kasımpaşa önemli bir pozisyonu değerlendiremedi. Ceza sahasında topla buluşan Del Valle'nin sert vuruşunda kaleci Uruguaylı file bekçisi Muslera gole izin vermedi.

EREN'DEN PENALTI İTİRAZI

Maçın 44. dakikasında Kasımpaşa penaltı bekledi. Koray Günter'in takibindeki Eren Derdiyok, ceza sahasında topla buluştuğu pozisyonda yerde kaldı, hakem Şimşek korner kararı verdi. Bu pozisyon sonrası Eren, hakeme penaltı itirazında bulundu.

Karşılaşmanın ilk 45 dakikalık bölümü 1-1'lik eşitlikle noktalandı.

RIEKERINK'TEN UMUT HAMLESİ

Galatasaray'ın Hollandalı teknik patronu Jan Olde Riekerink, Sarı-Kırmızılılar'ın golünü atan Bilal'i ikinci yarının başında oyundan alırken, Umut Bulut'u sahaya sürdü.

SCARIONE FIRSAT TEPTİ

Mücadelenin 49. dakikasında sağ kanattan gelişen atakta Del Valle ortaladı, direk dibinde bomboş kalan Arjantinli oyuncu Scarione topa dokunamayınca Kasımpaşa öne geçme fırsatını tepti.

HAKEME İTİRAZ GOLÜ GETİRDİ: 2-1

Galatasaray, maçın 63. dakikasında tekrar öne geçti. Kaptan Selçuk'un kullandığı serbest vuruş sonra Podolski arka direkte ağları sarstı ama ofsayt bayrağı kalktı.

Başta Sabri Sarıoğlu olmak üzere Sarı-Kırmızılı futbolcular, hakem Barış Şimşek'in etrafını sararak itiraz etti.

Hakem Şimşek, yardımcılarıyla konuştuktan sonra seken topun Kasımpaşalı oyuncu Koita'dan geldiğini belirledi ve ofsayt iptal ederek golü geçerli saydı: 2-1.

UMUT KAÇIRDI

Müsabakanın 68. dakikasında Sarı-Kırmızılılar inanılmaz bir pozisyonu değerlendiremedi. Sağ kanattan gelişen atakta Martin Linnes ortasını açtı, topla buluşan Umut Bulut sert vurdu, fakat kaleci Ramazan golü önledi.

KAPTAN SELÇUK SAHNEDE: 3-1

Galatasaray, 70. dakikada Selçuk İnan ile farkı ikiye çıkardı. Sarı-Kırmızılılar'ın kaptanı, köşe vuruşunu kullandı, top savunmadan geri geldi. Ardından meşin yuvarlağı kapan Sabri'nin ortasında kaptan Selçuk yine topla buluştu ve harika bir vuruşla durumu 3-1 yaptı.

KAPTANLIK KRİZİ!

Maçın 80. dakikasında Galatasaray'da Selçuk İnan'ın yerine Jose Rodriguez oyuna dahil oldu. Oyundan çıkarken milli futbolcu, kaptanlık pazubandını Emre Çolak'a verdi. Emre ise pazubandı Sabri Sarıoğlu'nun koluna takmak istedi ama Sabri kabul etmedi.

PODOLSKI NOKTAYI KOYDU: 4-1

Mücadelenin 90. dakikasında Podolski bir kez daha sahne aldı. Emre Çolak'ın şık pasıyla ceza sahasında müsait durumda topla buluşan Alman futbolcu noktayı koydu: 4-1.

Bu sonuçla ligde 7 hafta sonra galibiyete kavuşan Riekerink önderliğindeki Galatasaray, puanını 44'e yükseltti.

Üst üste ikinci mağlubiyetine uğrayan Kasımpaşa ise 43 puanda kaldı.

*****
TAKIM KADROLARI

GALATASARAY

İLK 11: Muslera, Linnes, Koray, Semih, Carole, Bilal, Selçuk, Sabri, Emre, Olcan, Podolski.

YEDEKLER: Cenk, Umut, Jose, Volkan, Kerem, Muhammet, Tarık.

***
KASIMPAŞA

İLK 11: Ramazan, Popov, Titi, Veysel, Veigneau, Castro, Hakan, Koita, Scarione, Del Valle, Eren.

YEDEKLER: Eray, Ferhat, Abdullah, Bozhikov, Tunay, Adem, Sanharib.

Haberin Devamı
YORUM YAZ