MENÜ

"Ligde kalma yönünde önemli adım attık"

Kayserispor Kulübü Başkan Vekili Ortaköylüoğlu: "Ligin bitmesine 5 hafta kaldı. Bu 5 haftada birbirinden zorlu rakiplerle karşılaşacağız. Bu iyi mücadelemizi devam ettirerek ligi iyi bir yerde bitirmek istiyoruz. Hakan Kutlu takıma güvendi ve başarı geldi"

"Ligde kalma yönünde önemli adım attık"

Kayserispor Kulübü Başkan Vekili Oğuz Ortaköylüoğlu, Kasımpaşa karşısında alınan galibiyetle Spor Toto Süper Lig’de kalma adına önemli bir adım attıklarını söyledi. Ligin 29. haftasında deplasmanda Kasımpaşa’yı 2-1 yenerek, 10 haftalık galibiyet ve 6 maçlık gol atamama hasretine son veren sarı-kırmızılı takımda yüzler gülüyor. Kayseri temsilcisi, küme düşme hattındaki Medicana Sivasspor, Eskişehirspor ve Mersin İdmanyurdu’nun haftayı mağlubiyetle kapatmasıyla bu takımlarla olan puan farkını da açtı.

Ligde 29 puana ulaşan 15. sıradaki Kayserispor, en yakın rakibi 16. sıradaki Medicana Sivasspor ile arasındaki puan farkını 5’e çıkararak, son 5 hafta öncesi avantaj elde etti. Oğuz Ortaköylüoğlu, yaptığı açıklamada, Kasımpaşa’yı deplasmanda yenmenin önemli olduğunu ifade ederek şunları kaydetti: "Kasımpaşa maçı bizim için gerçekten çok zordu. Zor bir karşılaşmada önemli, anlamlı bir galibiyet elde ettik. Tabii uzun süredir galibiyet elde edemiyorduk. Zaman zaman iyi futbol oynamamıza rağmen saha içi şanssızlıkların da etkisiyle haftalardır galibiyet elde edemedik. Takımımızın ligde bulunduğu konum itibarıyla bu karşılaşmanın önemi bizim için çok fazlaydı. İstanbul’a galibiyet amacıyla gittik ve başardık. Futbolcularımız ellerinden gelen mücadeleyi verdiler. Teknik heyet ve futbolcularımızı zor dönemde aldıkları bu galibiyetten dolaylı kutluyoruz."

Takımın haftalar sonra gol attığını ve galip geldiğini dile getiren Ortaköylüoğlu, "Bizim için moral verici galibiyet oldu. Mücadele devam ediyor, ligin bitmesine 5 hafta kaldı. Bu 5 haftada birbirinden zorlu rakiplerle karşılaşacağız. Bu iyi mücadelemizi devam ettirerek ligi iyi bir yerde bitirmek istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

"Kendi göbek bağımızı kesecek durumdayız"

Ortaköylüoğlu, Kasımpaşa karşısında alınan galibiyetin kendilerine ligde kalma yolunda avantaj sağladığını ve moral verdiğini ifade etti. Hem küme düşme hattındaki takımların hem de puan tablosunda kendilerinden üst sırada yer alan Çaykur Rizespor ve Gaziantepspor’un yenildiği bir haftayı 3 puanla kapatmanın mutluluğunu yaşadıklarını vurgulayan Ortaköylüoğlu, şöyle devam etti: "Kasımpaşa galibiyetiyle ligde kalma yönünde önemli adım attık. 3 puanlık sistemde yakalayacağınız birkaç maçlık seri galibiyet veya mağlubiyet sıralamadaki yerinizi değiştirebiliyor. Bu galibiyet elimizde olan avantajı biraz daha yükseltti. Bu avantajı korumamız gerekiyor. Takımın morali yerine geldi. Tedbiri elden bırakmamamız gerekiyor. Aynı ciddiyetle çalıştığımız sürece inşallah çok da fazla riskli bölgede kalmadan son haftaları geçireceğimizi düşünüyorum. Bu hafta bizim için iyi geçti. Artık kendi göbek bağımızı kesecek durumdayız. Başkalarının alacağı sonuçlar, biz kazandığımız takdirde önemli olmayacak."

Hakan Kutlu’ya övgü

Ortaköylüoğlu, kısa bir süre önce takımı emanet ettikleri teknik direktör Hakan Kutlu’nun performansından memnun olduklarını söyledi. Kutlu yönetiminde 5 maçta 1 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 mağlubiyet yaşadıklarına dikkati çeken Ortaköylüoğlu, "Hakan Kutlu takıma güvendi ve başarı geldi. Takıma hep olumlu yaklaştı, futbolcuları hep motive etti. Futbolcularla iletişimi gayet iyi. Çok başarılı bir hoca. Onunla takımımızın bütünleştiğine inanıyorum." şeklinde konuştu. Ortaköylüoğlu, Kasımpaşa maçında takıma destek veren taraftarlara teşekkür ederek, onlardan kalan haftalarda da takımın yanında olmalarını istedi.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ