MENÜ

Etimesgut Belediyespor, 3 yılda amatörden 2. Lig'e çıktı

Etimesgut Belediyespor'u 3 yıl önce amatör kümeden alarak 2'nci Lig'e çıkaran Başkan Hasan Kartal, başarıdaki en büyük etkenin sporculara yaklaşım olduğunu söyledi.

Etimesgut Belediyespor, 3 yılda amatörden 2. Lig'e çıktı

Rizespor'dan deneyimi olduğunu ve o deneyimle Etimesgut Belediyespor'un yavaş yavaş başarı elde ettiğini ifade eden Kartal, "Amatör, Süper Amatör, 3'üncü Lig ve nihayet 2'nci Lig'i gördük. Başarıdaki en büyük etken sporculara yaklaşım. Ben sporcuları çok seviyorum. Ben onları gördüğüm zaman çok duygulanıyorum. Böyle bir birlikteliğin çok daha başarılı olduğunu düşünüyorum. Bir çocuk, ağabey, kardeş ve baba olduğumuz zaman başarı daha kolay yakalanıyor diye düşünüyorum. Bunun dışında ne kalıyor 'ekonomik problemler'. Ayağını yorganına göre uzatırsan bir sorun olacağını zannetmiyorum ve başarıyı yakalamamak mümkün değil. Ben daha öncede söyledim, bizim takım her şeyiyle dört dörtlük olduğunu savunmuyorum. Bizden daha iyi takımları da görüyoruz ama, bizde birliktelik var, bizde beraberlik, dostluk, kardeşlik var. Bizim ekonomik problemlerimizin olmaması sebebiyle paylaşımda var. Bunlarda olunca çocuklar mutlu, bizde mutluyuz'' diye konuştu.

"GENÇLERBİRLİĞİ BAŞKANI İLHAN CAVCAV'I ÖRNEK ALIYORUZ"

Takımda maddi anlamda sorun olmadığını, tüm taksit ve maç primlerinin ödendiğini söyleyen Kartal, Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav'ı örnek aldıklarını söyledi.

Kartal, ''İnanın geriye dönük baktığınız zaman sporculardan benim alacağım var. Gençlerbirliği Başkanı İlhan ağabeyden çok şeyi örnek alıyoruz. Ekonomik gücü olan kulüplerin daha sağlam bir zeminde olduğunu görüyoruz. Ama, göreceksiniz. Ekonomik gücü çok yüksek gözüken o büyük kulüpler daha aşağılara düşecek ekonomileri böyle giderse. Bir gün süper ligden de aşağıya düşmeye başlayacak ekonomisi kötü olan kulüpler diyerek, hedefi Süper Lig olarak belirledi'' şeklinde konuştu.

TEKNİK DİREKTÖR TANER ÖCAL: ''BİZ BU DESTANI YAZDIK VE YAZMAYA DA DEVAM EDECEĞİZ"

Teknik direktör Taner Öcal ise, "Her şey mükemmel. Emeği olan herkese teşekkür ediyorum" diyerek, 2'nci Lig daha kolay ben ve ekibim başarının olduğu her yerde biz varız diyerek şu açıklamaları yaptı: ''Başkanımız başımızda olduğu sürece, bu çocuklara iyi takviyeler yaparak hedefimiz süper lig. İnşallah süper ligi başaracağı. Çocuklarıma çok teşekkür ediyorum. Gerçekten çok karakterli, çok düzgün ve çok onurlu çocuklarla çalıştım. Yılardır bu işi yapıyorum. Bu ekibi bu çocukları bulduğum için kendimi çok şanslı hissediyorum. Biz bu destanı yazdık ve yazmaya da devam edeceğiz. Biz başkanımız ve bu çocuklarla Süper Lig'e doğru hızlı adımlarla devam etmek istiyoruz'' dedi.

HACIOĞLU: ''BİZ İLK ADIMI ATTIK VE 2. LİGE ÇIKTIK ŞİMDİ HEDEF SÜPER LİG.

Şampiyonlukta emeği geçen herkesi tebrik eden takım kaptanı Murat Hacıoğlu, "Geçen yıl son maçta kümede kalmamız, bu şampiyonluğun bence habercisiydi. Geçen yıl hocamız geldikten sonra çok iyi bir hava yakalamıştık. Bu yılda çok karakterli bir takım kuruldu. Çok iyi bir sezon başı ve lig geçirdik ve şampiyonluğu 4 hafta kala garantiledik. Biz bir bütün olduk, bir aile gibi. Biz ilk adımı attık ve 2'nci Lig'e çıktık. Bu kulübün Süper Lig hedefi var. Katkısı olan herkese çok teşekkür ediyorum. Şampiyon Etimesgut'' ifadelerini kullandı.
Öte yandan Başkan Hasan Kartal, bazı futbolculara şampiyonluk pastasını elleriyle yedirerek teşekkür etti.

Haber-Kamera: Ercan ATA/ANKARA,(DHA)

Haberin Devamı
YORUM YAZ